Στη δίνη των σκανδάλων που φέρεται να εμπλέκεται ο ισχυρός άνδρας της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, εισέρχεται και ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί!


Αυτό τουλάχιστον διαφαίνεται από την εισβολή του γενικού εισαγγελέα στα γραφεία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί η συνέντευξη Τύπου, να απαγγελθεί κατηγορία στον Ζεπ Μπλάτερ για εγκληματική διαχείριση και να στοχοποιηθούν εμβάσματα υπέρ του Πλατινί! 

Η υπόθεση Μπλάτερ δεν μπήκε ποτέ στο αρχείο. Η έρευνα συνεχίζεται και σε αυτό το πλαίσιο υπήρξε το απόγευμα της Παρασκευής μία σημαντική και αιφνιδιαστική εξέλιξη. Ο γενικός εισαγγελέας της Ζυρίχης εμφανίστηκε στα γραφεία της FIFA δίχως καμία προειδοποίηση και ανέκρινε επί τόπου τον Ζεπ Μπλάτερ. Επίσης κυκλοφόρησε η φήμη (δεν έχει επιβεβαιωθεί) ότι τον έβγαλαν έξω από το γραφείο του και έκαναν επί τόπου έρευνα σε ηλεκτρονικά και γραπρά αρχεία.

Κανονικά είχε προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου του ισχυρού άνδρα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, η οποία θα σχετιζόταν και με την οριστικοποίηση των ημερομηνιών του πρώτου χειμερινού Μουντιάλ, εκείνου του 2022. Αυτή όμως ξαφνικά ακυρώθηκε και λίγο αργότερα στα γραφεία εμφανίστηκε μετά από τον γενικό εισαγγελέα και τις Αρχές και ο δικηγόρος του Μπλάτερ., Λορένζ Ερνί.


Σε πρώτη φάση πάντως το σοβαρό είναι ότι οι Αρχές της Ελβετίας ανακοίνωσαν ότι άνοιξαν φάκελο σχετικά με μία εις βάρος του υπόθεση από το 2005. Τότε ο Μπλάτερ φέρεται να υπέγραψε συμβόλαιο τηλεοπτικών δικαιωμάτων, το οποίο φάνηκε στα νούμερα να είναι εις βάρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και προφανώς υπέρ της... τσέπης του. Πιο συγκεκριμένα αυτό αφορούσε την ζώνη της Καραϊβικής και τις εκεί τηλεοπτικές συμφωνίες της Συνομοσπονδίας. Σε αυτήν προέδρευε ο Τζακ Γουόρνερ που με τη σειρά του εδώ και καιρό αντιμετωπίζει σχετικές κατηγορίες

Ωστόσο, το όλο ζήτημα έχει πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Στη συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκονται όχι μόνο ο αντιπρόεδρος και δεξί χέρι του Μπλάτερ, Ζερόμ Βάλκε, αλλά και ο πρόεδρος της UEFA και υποψήφιος ηγέτης της FIFA, Μισέλ Πλατινί. Ο Γάλλος παράγοντας εμφανίζεται να έχει λάβει για το 1999 και το 2002, με τη σειρά του χρήματα κάτω από το τραπέζι. Η κουβέντα γίνεται για ένα ποσό της τάξης των δύο εκατ. ευρώ, το οποίο μάλιστα εισπράχτηκε το 2011.


Και εάν για τον Μπλάτερ το θέμα της υστεροφημίας του ήταν καταδικασμένο, αυτές οι εξελίξεις έρχονται να πλήξουν πολύ σοβαρά το προφίλ του Πλατινί. Ο τελευταίος εμφανιζόταν ως αδιάφθορος και σωτήρας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και τώρα θα κληθεί να δώσει απαντήσεις. Όσο για τον Μπλάτερ, το ότι πλέον μπήκαν στο παιχνίδι εις βάρος του και οι ελβετικές αρχές, τον φέρνει με την πλάτη στον τοίχο. Μέχρι τώρα τον κυνηγούσε όλος ο πλανήτης και κυρίως οι Αμερικανοί, μα στην Ελβετία φαινόταν να έχει άσυλο. Οχι πια...

 
Top