0
Το Ισραήλ έπληξε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Ιράν ως αντίποινα για την μαζική επίθεση με drones και πυραύλους του Σαββάτου.

Ιρανοί αξιωματούχοι παραδέχονται ότι χτυπήθηκε στρατιωτική βάση στο Ισφαχάν στο κεντρικό Ιράν αλλά δεν έχει προσδιοριστεί το εύρος των ζημιών και τι αφορούν.

Κάποιες μη επιβεβαιωμένες αναφορές υποστηρίζουν ότι από την επίθεση καταστράφηκαν ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις ωστόσο οι Ιρανοί τις διαψεύδουν και κανείς δεν μπορεί ακόμα να πει με σιγουριά τι έχει συμβεί.

Υπήρξαν αναφορές ότι χτυπήθηκαν ακόμα και εφτά τοποθεσίες στο Ιράν αλλά οι Ιρανοί το αρνούνται αυτό και τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει οπτικό υλικό που να επιβεβαιώνει τις αναφορές αυτές.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Oι Αμερικανοί ξεκαθαρίζουν ότι δεν συμμετείχαν με κανένα τρόπο στην επίθεση αυτή, ωστόσο όμως είχαν προειδοποιηθεί από την ισραηλινή κυβέρνηση.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top