0
Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο οδηγός-αστυνομικός υπηρεσιακού οχήματος της Ντόρας Μπακογιάννη, για το θανατηφόρο τροχαίο στη Βουλή που κόστισε τη ζωή στον 23χρονο Ιάσονα Λαλαούνη, ο οποίος εγκαταλείφθηκε στην άσφαλτο στις 12 Μαρτίου του 2021. 

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση που ζητούσε την ενοχή του κατηγορουμένου, επιβάλλοντάς του ποινή τριών ετών με αναστολή. 


Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, όπως εισηγήθηκε και ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος απέρριψε τα περί πρότερου σύννομου βίου σημειώνοντας πως από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος δεν επιδείκνυε σύννομη συμπεριφορά, παραβιάζοντας τον ΚΟΚ. 

Κατά τη γνώμη του εισαγγελέα, συνυπαιτιότητα στο δυστύχημα που του στέρησε τη ζωή είχε και το θύμα, καθώς υπερέβαινε το όριο ταχύτητας, πλην όμως ο κατηγορούμενος, με την οδηγική συμπεριφορά του έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αμέλειας που οδήγησε στον θάνατο του Ιάσονα. «Υπάρχει συνυπαιτιότητα του θανόντος, η οποία συνεκτιμάται στην επιμέτρηση της ποινής του κατηγορούμενου. Όμως το μεγαλύτερο ποσοστό αμέλειας βαρύνει τον κατηγορούμενο, ο οποίος παραβίασε τον ΚΟΚ με απαγορευμένη στροφή στο σημείο», είπε. «Το θύμα δεν μπόρεσε να κάνει ελιγμό και έπεσε στο όχημα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος», συμπλήρωσε.

Ο εισαγγελέας τόνισε πως ενώ υπήρχε νόμιμος τρόπος να εισέλθει το όχημα στον αύλειο χώρο της Βουλής, δηλαδή μέσω της Ακαδημίας, ο αστυνομικός επέλεξε την συγκεκριμένη διαδρομή λειτουργώντας απερίσκεπτα. «Ναι, αλλά θα έχανε τρία λεπτά. Και για τρία λεπτά σκότωσε το παιδί μου». ακούστηκε να σχολιάζει από την θέση του στο ακροατήριο ο πατέρας του Ιάσονα. 

Στην απολογία του ο αστυνομικός εξέφρασε την λύπη του «που έφυγε ένας νέος άνθρωπος χωρίς λόγο», λέγοντας -μεταξύ άλλων- «μακάρι να είχα έρθει σε επικοινωνία με την οικογένειά του νωρίτερα».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top