0
Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, ομολόγησε σε πρωινή εκπομπή του OPEN, ότι η κυβέρνηση παρέδωσε από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού μία τεράστια ποσότητα όπλων και πυρομαχικών!

Μάλιστα απαντώντας στην φράση που χρησιμοποιήσαμε ότι «παρέδωσαν εν κρυπτώ 32 ρυμουλκούμενα πυροβόλα των 105 χλστ.», είπε πως «δεν κάναμε τίποτα εν κρυπτώ», δηλαδή όλα έγιναν στα… φανερά.

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε πάρει ξεκάθαρα θέση υπέρ της Ουκρανίας κι ότι θα τη στηρίξουμε με αποστολή ανθρωπιστικού και στρατιωτικού υλικού.

Αυτές οι διαδικασίες δεν είναι κρυφές, έχουν συζητηθεί με όλα τα κόμματα κι υπάρχουν σχετικές ενημερώσεις.

 Δεν κάνουμε κάτι κρυφά. Αυτά που στέλνουμε, σύμφωνα με το αρμόδιο επιτελείο, δεν είναι πολύτιμα επιχειρησιακά. Ό,τι φεύγει από τη χώρα είναι μη αναγκαίο επιχειρησιακά»

Χθες ένα ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Ελευσίνα, όπου φόρτωσε μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ουκρανό πρόεδρο Β.Ζελένσκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο τέτοιες πτήσεις.

Το τεράστιο πακέτο όπλων που υποσχέθηκε ο Κ.Μητσοτάκης στον Ζελένσκι αφορά:

2.000 ρουκέτες Zuni  των 127 χλστ.

180  Α/Τ ρουκέτες των 2,75 ιντσών(70 χλστ.) HYDRA-70.

90.000 αντιαρματικά βλήματα των 90 χλστ.

4 εκατ. σφαίρες των 5,56 χλστ. και των 7,62 χλστ.

70 Ρ/Κ πυροβόλα M114A1 των 155 χλστ.

Μαζί με αυτά δόθηκαν 32 ρυμουλκούμενα πυροβόλα μαζί με 50.000 βλήματα των 105 χλστ.


Να σημειώσουμε ότι τα ρυμουλκούμενα πυροβόλα έχουν αποδειχτεί στη σύγκρουση της Ουκρανίας εξαιρετικά χρήσιμα, καθότι μπορούν να ρυμουλκηθούν από οποιαδήποτε πλατφόρμα χωρίς να επηρεάζονται από τυχόν τεχνικές βλάβες ή να στοχοποιούνται με την ίδια ευκολία που στοχοποιούνται τα αυτοκινούμενα πυροβόλα.

Έχουν μετάσχει σε μεγάλο αριθμό μαχών και έχουν αποδειχθεί απόλυτα αξιόπιστα χωρίς να υπάρχει η παραμικρή απώλεια μέχρι στιγμής.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top