0
Μία μέρα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα την έκρηξη βόμβας έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου και η αστυνομία βρίσκεται σε πλήρη συναγερμό, καθώς θεωρούν πως γίνεται μια εκτεταμένη και οργανωμένη προσπάθεια αναβίωσης του αντάρτικου πόλης.

Οι αρχές εξετάζουν αν το χτύπημα έξω από το υπουργείο Εργασίας σχετίζεται με το αποτυχημένο χτύπημα τον περασμένο Δεκέμβριο έξω από την έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί. Ωστόσο, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι οι τρομοκράτες τοποθέτησαν τη βόμβα στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα έξω από το υπουργείο Εργασίας. 

Ήδη, έχουν αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό οι ζημιές που έχουν προκληθεί στα τζάμια του κτιρίου που έσπασαν ώστε να λειτουργήσει το υπουργείο Εργασίας.

Η ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει πως πρόκειται για έμπειρους και αποφασισμένους τρομοκράτες, από τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν και θεωρούν πως στόχος της οργάνωσης ήταν να προκληθούν υλικές ζημιές στο υπουργείο Εργασίας και στα γραφεία της παρακείμενης τράπεζας που βρίσκεται στο σημείο. 

Υπενθυμίζεται πως η περιοχή είναι συνεχώς φυλασσόμενη καθώς εκεί βρίσκεται το υπουργείο, ενώ υπάρχουν παντού και κάμερες ασφαλείας.

Οι Αρχές εξετάζουν την ομοιότητα της δράσης των τρομοκρατών που τοποθέτησαν βόμβα στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ πριν από 47 μέρες, με αυτή στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα θεωρούν πως πρόκειται για την ίδια οργάνωση, αλλά απλώς δόθηκε διαφορετικό όνομα για την ανάληψη της ευθύνης.

Σημειώνεται πως παρόλο που οι δράστες ανέφεραν το όνομα της οργάνωσης («Επαναστατική ταξική αυτοάμυνα»), όμως δεν έχει γίνει επίσημη ανάληψη της ευθύνης από κάποια οργάνωση, ούτε έχει δημοσιευτεί κάποια προκήρυξη.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top