0
Το απόγευμα της Τετάρτης δύο άτομα ακινητοποίησαν με το πρόσχημα ότι θα διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο, τον 29χρονο προγραμματιστή, εξωτερικά οικίας φιλικού του προσώπου, σε ανώνυμη οδό, κάθετη της επαρχιακής οδού Κερατέας-Αναβύσσου, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα των Καλυβίων Θορικού.

Αφού έδεσαν το θύμα με χειροπέδες, στη συνέχεια, τον επιβίβασαν στη θέση συνοδηγού του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, μάρκας Smart, ιδιοκτησίας του, με έναν εκ των δραστών να επιβιβάζεται ως οδηγός του ίδιου οχήματος και τον άλλο να επιβιβάζεται σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας Suzuki, άνευ πινακίδων κυκλοφορίας και να ακολουθεί.


Με τα οχήματα μετέφεραν το θύμα σε δασώδη περιοχή, τον αποβίβασαν από το όχημα του και τον μετέφεραν στο πορτ-μπαγκάζ του ΙΧΕ αυτ-του Suzuki. Ακολούθως, αφού κινήθηκαν για μικρή απόσταση με τα οχήματα, τα ακινητοποίησαν και με χρήση σωματικής βίας και απειλές του αφαίρεσαν δυο κινητά τηλέφωνα, το πορτοφόλι του, τα κλειδιά της οικίας-γραφείου του, κάρτες τραπεζών των οποίων τον εξανάγκασαν να τους αναφέρει τους κωδικούς PIN, ενώ επίσης τον εξανάγκασαν να χρησιμοποιήσει το δακτυλικό του αποτύπωμα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε εφαρμογή διαχείρισης κρυπτονομισμάτων κινητού του, όπου διατηρεί ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Αφού απέκτησαν πρόσβαση πραγματοποίησαν δυο μεταφορές κρυπτονομισμάτων συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.

Έπειτα, αφού επιβίβασαν εκ νέου τον παθόντα στo Ι.Χ.Ε. όχημα Smart, ιδιοκτησίας του, έδεσαν με μονωτική ταινία τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι του, καθώς και με χειροπέδες τον ίδιο στο τιμόνι του αυτοκινήτου, ψέκασαν με χλωρίνη το εσωτερικό του οχήματος και τον παθόντα στο πρόσωπο και στα ρούχα και αποχώρησαν αφού πρώτα του έκαναν ερωτήσεις σχετικά με την οικία του.

Μετά από αρκετή ώρα, ο παθών κατάφερε να σπάσει τις χειροπέδες και να αποδεσμευθεί από τις μονωτικές ταινίες και περπατώντας κατάφερε να προσεγγίσει περί ώρα 21:40’ οικία της περιοχής του Σαρωνικού και στη συνέχεια σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο 44ο χιλιόμετρο της Λ. Αναβύσσου, όπου με την βοήθεια υπαλλήλου ειδοποίησε την Άμεση Δράση για το συμβάν καθώς και την μητέρα του. Επίσης, το θύμα ενημέρωσε την μητέρα του ότι οι δράστες που τον είχαν απάγει ενδέχεται να μεταβούν για να διαρρήξουν οικία επί της οδού Γεροστάθη στους Αμπελόκηπους. Η μητέρα του με τη σειρά της ενημέρωσε την Άμεση Δράση για το συμβάν, καθώς και για την επικείμενη άφιξη των δραστών στην οικία του γιου της με σκοπό τη διάρρηξη.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης άμεσα μετέβησαν με σήμα του Κέντρου της Άμεσης Δράσης στο σημείο και εντόπισαν τον συλληφθέντα, να εξέρχεται της πολυκατοικίας της οδού Γεροστάθη. Ο δράστης μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία τους, προσπάθησε να διαφύγει. Ακολούθησε πεζή καταδίωξη και οι Αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν στην οδό Δημοχάρους και να τον προσάγουν στη ΓΑΔΑ.. Κατά την σύλληψη ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά σπρώχνοντας τους αστυνομικούς με τα χέρια του.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο από τους Αστυνομικούς και την καταδίωξη του υπόπτου, άλλος Αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισε δεξιά της πολυκατοικίας και συγκεκριμένα επί της συμβολής των οδών Γεροστάθη και Πιτάνης, Ι.Χ.Ε. όχημα SEAT IBIZA, με αναμμένη μηχανή στο οποίο επέβαινε οδηγός. 

Αφού ο αστυνομικός δήλωσε την ιδιότητά του και την πρόθεση του να διενεργηθεί αστυνομικός έλεγχος, ο οδηγός του οχήματος εκκίνησε το όχημα προς το μέρος του, με αποτέλεσμα η μάσκα του οχήματος να ακουμπήσει τα πόδια του και να τον ρίξει πάνω σε υπηρεσιακή μοτοσικλέτα και κατόπιν στο έδαφος. 

Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν ο αστυνομικός να τραυματιστεί ελαφρά στο αριστερό χέρι και να προκληθούν φθορές στην υπηρεσιακή μοτοσικλέτα, ενώ ο οδηγός του οχήματος κατάφερε να διαφύγει.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top