0
Εσωτερική έρευνα πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Κώστα Παπαδόπουλου, από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Αττικής μετά το περιστατικό άρνησης των ΜΑΤ να μεταβούν στο γήπεδο της Λεωφόρου για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Χάιφα. 

Το συγκεκριμένο συμβάν προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., αν και μετά από παρέμβαση του υποστράτηγου Αστέριου Μαντζιώκα, οι διμοιρίες των ΜΑΤ πήραν κανονικά θέση γύρω από το «Απόστολος Νικολαΐδης». 


Ο πρόεδρος ης Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος, που υπηρετεί στα ΜΑΤ, έβγαλα ανακοίνωση με τίτλο «Η πραγματική διάσταση όσων συνέβησαν με τις διμοιρίες της Υ.Α.Τ.».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό με τις διμοιρίες της Υ.Α.Τ. και τα όσα έχουν διακινηθεί επιθυμώ να κάνω ορισμένες διευκρινίσεις ώστε να εκθέσω τα γεγονότα στην πραγματικής τους διάσταση. Όσοι μιλούν για άρνηση εκτέλεσης εντολής από πλευράς των αστυνομικών μάλλον δεν γνωρίζουν ούτε το φρόνιμα ούτε τη δομή των ΜΑΤ, μίας υπηρεσίας που κράτησε όρθια τη δημοκρατία με αίμα και αποτελεί την τελευταία γραμμή άμυνας της οργανωμένης πολιτείας.

Ότι έγινε χθες ήταν μια αυθόρμητη, συμβολική και όχι οργανωμένη ενέργεια των διμοιριών, οι οποίες παρέμειναν για λίγο στον κόμβο Αμπελοκήπων, πλησίον του γηπέδου του Παναθηναϊκού και εν συνεχεία εκτέλεσαν τις εντολές του κέντρου επιχειρήσεων της Γ.Α.Δ.Α. και έλαβαν τις θέσεις τους για τη διεξαγωγή του αγώνα. Γιατί λοιπόν έγινε αυτή η κίνηση; ξεκάθαρα για συμπαράσταση στον τραυματία συνάδελφο μας Γιώργο, πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε την ψυχολογία των υπηρετούντων στα ΜΑΤ και πως όλοι μηδενός εξαιρουμένου σκέφτονται πως από τύχη και μόνο δεν έχουν βρεθεί και αυτοί στην ίδια θέση.

Συνεπώς άρνηση εντολής δεν υφίσταται και τα φώτα της δημοσιότητας πρέπει να παραμείνουν στα πραγματικά ζητήματα που είναι η καταπολέμηση των οργανωμένων στρατών των γηπέδων, οι τραυματισμοί των αστυνομικών και ο ρόλος της ΕΛ.ΑΣ. στις αθλητικές εκδηλώσεις.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top