0
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπηρετούσε ο αστυνομικός ο οποίος συνελήφθη για την υπόθεση κυκλώματος που εξαπατούσε ανθρώπους τάζοντάς τους ότι θα τους εντάξει στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών έναντι αδράς αμοιβής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος αστυνομικός ο οποίος υπηρετούσε σε τμήμα της Βορειοανατολικής Αττικής φέρεται να εκτελούσε περιμετρική φρούρηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., παρουσιαζόταν σε πολίτες ως οικονομολόγος και με το πρόσχημα ότι μπορούσε να τους εντάξει στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, τους αποσπούσε χρήματα. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή οι αρχές συνέλαβαν για την υπόθεση δύο άτομα για απάτη με όφελος άνω των 70.000 ευρώ. Τον εν λόγω αστυνομικό καθώς επίσης και έναν 53χρονο.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν συνομιλίες, τόσο μεταξύ των δύο δραστών όσο και του αστυνομικού με ανυποψίαστους πολίτες.

Παράλληλα υπάρχει συνομιλία στην οποία ο αστυνομικός επικοινωνεί με υποψήφιο θύμα: «Είμαι ο Κ.Μ. Σας έχω καλέσει από την εταιρεία. Είμαστε οικονομολόγοι δικηγόροι, μας είχατε βρει από μία διαφήμιση σχετικά με τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Εμείς είμαστε πολύ επαγγελματίες στο συγκεκριμένο κομμάτι».

Επίσης, υπάρχουν συνομιλίες με τον ιδιώτη που τον αποκαλούσε «boss»:

53χρονος: Έχουμε καμία συνάντηση αύριο;

Αστυνομικός: Έναν πελάτη που θα του στείλω αύριο σύμβαση και θα κάνει επιτόπου, θα μας βάλει λεφτά.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η υπηρεσία του αστυνομικού ήταν μία φορά την εβδομάδα να κάνει περιπολίες ασφαλείας γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου. Σε πολύ κοντινή απόσταση ήταν και τα γραφεία της υποτιθέμενες εταιρείας.

«Δουλειά πήγα κανονικά. Δεν έχω σταματήσει ούτε στο γραφείο, ούτε στην αστυνομία. Την έχω αρπάξει γιατί είμαι Μαξίμου. Εκεί γύρω κάνω δίκυκλα. Την έχω φτιάξει εκεί, για να είμαι κοντά στον Σταύρο», φέρεται να αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος σε συνομιλία που βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ..

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 34χρονος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Υπενθυμίζεται η αποκάλυψη της δράσης του κυκλώματος, έγινε ύστερα από καταγγελία γυναίκας που έπεσε θύμα απάτης. Η ίδια φέρεται να συμφώνησε για ρύθμιση οφειλών καταβάλλοντας προκαταβολή 1.800 ευρώ, χρήματα που δεν αποδόθηκαν. Ακόμη μία άλλη γυναίκα κατήγγειλε ότι κατέβαλε το ποσό των 7.500 ευρώ στα μέλη του κυκλώματος, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων.

Ο 34χρονος και ο 53χρονος συνεργός του κατηγορούνται για -κατά περίπτωση- ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top