0
Αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ συμμετείχαν με δύο ελεύθερους σκοπευτές στον διεθνή στρατιωτικό διαγωνισμό «European Best Sniper Team Competition 2023».

Οι Έλληνες snipers κατέκτησαν την 4η και την 5η θέση ανάμεσα σε 45 ομάδες από 25 χώρες.

Στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ υπογραμμίζεται ότι η κατάκτηση της 4ης και 5ης θέσης στον «European Best Sniper Team Competition 2023» έρχεται ως συνέχεια των επίσης υψηλών επιδόσεων στον «European Best Sniper Team Competition 2022», κατά τον οποίο οι Έλληνες ελεύθεροι σκοπευτές κατετάγησαν στην 1η και 4η θέση μεταξύ 36 ομάδων από 18 χώρες.


Ο φετινός διεθνής στρατιωτικός διαγωνισμός Ελεύθερων Σκοπευτών «European Best Sniper Team Competition 2023», πραγματοποιήθηκε στο Hohenfels της Γερμανίας και διοργανώθηκε από το Joint Multinational Readiness Center (JMRC) της 7th Army Training Command των ΗΠΑ, από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 7 Οκτωβρίου.

Οι συνεχείς διακρίσεις των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων – Ειδικών Δυνάμεων (ΔΕΕ – ΕΔ) αντανακλούν θετικά την πρόσφατη αναδιοργάνωσή τους που επιτεύχθηκε με την ίδρυση της ΔΕΠ, αποτελώντας ένα ορόσημο στην εξελικτική πορεία τους.

Παράλληλα, σηματοδοτούν τη δημιουργία ενός πανίσχυρου αυτοδύναμου σχήματος κοινής επιχειρησιακής αντίληψης και δράσης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, παρέχοντας διευρυμένες επιλογές στην Ιεραρχία στην αντιμετώπιση κάθε σύγχρονης πρόκλησης ασφάλειας για την διασφάλιση των Εθνικών συμφερόντων και την επίτευξη στρατηγικών στόχων.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η επικαιροποίηση τακτικών, τεχνικών και χρήσης νέου εξοπλισμού και η σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των Ελεύθερων Σκοπευτών των συμμετεχουσών Χωρών, καθώς και η επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και της διαλειτουργικότητάς τους.

Ο Διαγωνισμός διεξάγεται κάθε χρόνο και περιέλαβε αντικείμενα:

* Εκτέλεσης βολών με τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή κατά σταθερών και κινητών στόχων, ημέρα και νύχτα, σε γνωστές και άγνωστες αποστάσεις και σε συνδυασμό με σενάρια αυξημένης πολυπλοκότητας και δυσκολίας.

* Εκτέλεσης βολών με πιστόλι από διαφορετικές θέσεις και υπό ρεαλιστικές συνθήκες.

* Αθέατης προσέγγισης του στόχου και εκτέλεσης βολής άνευ εντοπισμού της θέσης των Ελεύθερων Σκοπευτών από τον αντίπαλο.

* Τοπογραφίας, προσανατολισμού και τήρησης κατευθύνσεως με πλήρη εξοπλισμό.

Η διακεκριμένη συμμετοχή της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ στον «European Best Sniper Team Competition 2023» συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε πολυεθνικό πλαίσιο, κατέδειξε το εξαιρετικά υψηλό επιχειρησιακό επίπεδό της και την ικανότητά της να ανταποκρίνεται σε αντικείμενα αυξημένης πολυπλοκότητας και προέβαλε την μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας μας στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον.

Αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ συμμετείχαν με δύο ελεύθερους σκοπευτές στον διεθνή στρατιωτικό διαγωνισμό «European Best Sniper Team Competition 2023». Οι Έλληνες snipers κατέκτησαν την 4η και την 5η θέση ανάμεσα σε 45 ομάδες από 25 χώρες.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top