0
«Κεραυνούς» κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης ο οποίος αποκάλυψε πως έχει ήδη αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά, στέλνοντας τα όπλα τους στην Ουκρανία και διώχνοντας τα τα Κέντρα Εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων!

Πρώτη φορά ακούγεται κάτι τέτοιο από επίσημα χείλη στη χώρα μας.


Η συνέντευξη του περιφερειάρχη δόθηκε στο Kontra Channel και στην εκπομπή «Κόκκινη Ζώνη» με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, όπου ακούστηκαν οι απίστευτες αυτές αποκαλύψεις.

Ο περιφερειάρχης εξαπέλυσε μία πραγματική «βόμβα»: «Αυτό που μας απασχολεί επίσης στο Βόρειο Αιγαίο είναι η αυξανόμενη αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Αποστρατιωτικοποίηση η οποία δεν συζητιέται».

Ακολούθησε ο εξής διάλογος με τον Π.Παναγιωτόπουλο:

Δημοσιογράφος: Μιλάτε για τα όπλα και τα οπλικά συστήματα που φύγανε και πήγανε στην Ουκρανία; Δεν έχουν αντικατασταθεί;

Κ.Μουτζούρης: Μόνο να σας πω ότι ακόμα και τα κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων που ήταν εγκατεστημένα στο Αιγαίο και σε άλλα νησιά έχουν μετακινηθεί.

Δημοσιογράφος: Έχουν πάει πού;

Κ.Μουτζούρης: Εχουν πάει στην κεντρική Ελλάδα.

Δημοσιογράφος: Δεν έχουν αντικατασταθεί τα όπλα που πήγαν στην Ουκρανία;

Κ.Μουτζούρης: Απ’ όσο γνωρίζω, όχι!

Δημοσιογράφος: Θα πρέπει η κυβέρνηση να το διευκρινίσει. Είναι πάρα πολύ βαρύ αυτό που λέτε. Λέτε δηλαδή, κύριε περιφερειάρχη, ότι η κυβέρνηση αθορύβως κάνει κινήσεις οι οποίες έχουν συμφωνηθεί με την Τουρκία;

Κ.Μουτζούρης: Λέω ότι η κυβέρνηση, σύμφωνα με συμφωνίες που κάνει, εφαρμόζει μεθόδους αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Δεν νομίζω ότι είναι σε συμφωνία με την Τουρκία, διότι η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη έναντι της Τουρκίας. Ακολουθεί μια πολιτική που, νομίζω, επιδοκιμάζεται. Πέραν των συνομιλιών, που δεν γνωρίζω πού θα καταλήξουν.

Δημοσιογράφος: Λέτε, δηλαδή, ότι στο πλαίσιο αυτών των συνομιλιών η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, προσβλέποντας σε μια συμφωνία με την Τουρκία;

Μουτζούρης: Όχι, δεν λέω αυτό. Λέω ότι επειδή η Ελλάδα ανέλαβε υποχρεώσεις να παράσχει στην Ουκρανία διάφορα οπλικά συστήματα, θεωρείται και σκόπιμο να αφαιρεθούν από τα νησιά μας.

Δεν θεωρώ ότι (σ.σ.: η κυβέρνηση) είναι σε σύμφωνη άποψη με την Τουρκία. Διότι αυτό θα ήτανε εθνική μειοδοσία. Αυτή η κυβέρνηση δεν κάνει μειοδοσία, απ’ ό,τι ξέρω…

Στις αρχές Σεπτεμβρίου είχαν δει το φως της δημοσιότητας δημοσιεύματα από τοπικά ΜΜΕ του Βορείου Αιγαίου ότι «κλείνει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στη Λέσβο. Τα τελευταία φύλλα πορείας που λαμβάνουν οι νεοσύλλεκτοι τούς παραπέμπουν να παρουσιαστούν στα κέντρα κατάταξης σε Αυλώνα, Κόρινθο».

Η κυβέρνηση δεν είχε πάρει καμία θέση ως προς τα δημοσιεύματα και τώρα ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου τα επιβεβαιώνει.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top