0
Ελεύθερος αφέθηκε ο 35χρονος Ρουμάνος μοναχός που συνελήφθη στο Άγιον Όρος με την κατηγορία ότι ξυλοκόπησε 53χρονο Λευκορώσο μοναχό, ύστερα από μεταξύ τους λεκτική προστριβή, κι ενώ είχαν καταναλώσει αλκοόλ.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για το τέλος του μήνα, διότι απουσίαζε ο παθών, ενώ παράλληλα ήρε την κράτησή του.


Σύμφωνα με τη δικηγόρο του θύματος, ο 53χρονος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και - όπως είπε - "τρόμαξα να τον αναγνωρίσω". "Είναι δεμένο το κεφάλι του και φοράει μάσκα οξυγόνου" ανέφερε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο.

Ο 35χρονος που βρέθηκε προσωρινά στο Άγιον Όρος και εγκαταβιεί σε μονή της Καρδίτσας, διώκεται για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.

Τι συνέβη

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής στον αρσανά της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου. Οι δύο μοναχοί φαίνεται πως είχαν καταναλώσει αλκοόλ (δύο μπουκάλια κρασί), ενώ η αιτία της συμπλοκής φέρεται να ήταν μία διαφωνία που αφορά δογματικό ζήτημα, όπως αναφέρεται στη δικογραφία.

"Τι είναι αυτά, κύριε κατηγορούμενε;" τον ρώτησε η πρόεδρος του δικαστηρίου όταν ανέβηκε στο βήμα του κατηγορούμενου για να ζητήσει αναβολή. Απαντώντας ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη, υποστηρίζοντας ότι κι αυτός δέχθηκε χτυπήματα από τον 53χρονο, δείχνοντας μάλιστα με το χέρι του τα σημεία στο πρόσωπο όπου φέρεται να χτυπήθηκε. Η πρόεδρος τού συνέστησε να απευθυνθεί σε νοσοκομείο εάν δεν νιώθει καλά.

Ο 35χρονος Ρουμάνος είπε ότι δεν εγκαταβιεί μόνιμα στο Άγιον Όρος, τονίζοντας ότι βρέθηκε προσωρινά "για λίγες μέρες" στην Αθωνική Πολιτεία. Ανέφερε δε, ότι με το θύμα γνωρίζονται χρόνια.

Στο μεταξύ, ο 53χρονος νοσηλεύτηκε αρχικά με τραύματα στο κεφάλι στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής και εν συνεχεία διακομίστηκε -προληπτικά- στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με έγγραφο που προσκομίστηκε στο δικαστήριο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top