0
Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που ανήρτησε στο TikTok ένας ψυχολόγος, στο οποίο απεικονίζεται μια οπτική ψευδαίσθηση με ένα λευκό άλογο που περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του.

«Μικρό ψυχολογικό τεστ», ακούγεται να λέει στο video. «Με αυτό το τεστ μπορείτε να βρείτε ποιο ημισφαίριο του εγκεφάλου σας χρησιμοποιείτε πιο συχνά».

«Αν βλέπετε το άλογο να περιστρέφεται από τα δεξιά προς τα αριστερά, αυτό σημαίνει ότι το αριστερό ημισφαίριο είναι το κυρίαρχο από τα δύο. Είστε, λοιπόν, πιο αναλυτικό και λογικό άτομο», εξήγησε.
@psychologylove100 Did you see what I see? #psycologytest #personlatytest #whatdoyousee #whatdoyouseefirst #illusionoptic ♬ original sound - Psychologylove
«Ωστόσο, αν το άλογο φαίνεται να περιστρέφεται από αριστερά προς τα δεξιά, το αντίθετο ημισφαίριο είναι πιο κυρίαρχο και αυτό σημαίνει ότι είστε δημιουργικό άτομο», συνέχισε και διευκρίνισε πως αν βλέπετε το άλογο να κινείται και από τις δύο πλευρές τότε η λειτουργία των ημισφαιρίων του εγκεφάλου σας είναι συγχρονισμένη.

«Αν είδατε και τα δύο, αυτό σημαίνει ότι το δεξί και το αριστερό ημισφαίριο είναι συγχρονισμένα, αλλά μόνο το 25 τοις εκατό του πληθυσμού μπορεί να το κάνει αυτό».

Στη λεζάντα, ο χρήστης του TikTok @psychologylove100 πρόσθεσε: «Είδες αυτό που βλέπω εγώ;».

Ο κόσμος στην ενότητα των σχολίων του video μοιράστηκε τις σκέψεις του. Οι περισσότεροι έγραψαν πως βλέπουν το άλογο να κινείται και από τις δύο πλευρές και όχι να κάνει κύκλους.

Ένας έγραψε πως ανήκει στο 25% του πληθυσμού, ενώ ένας άλλος τόνισε πως όσο κι αν προσπαθήσει δεν μπορεί να το δει να κινείται μόνο από τη μία πλευρά.

Υπήρξαν, βέβαια, και εκείνοι που έδωσαν «οδηγίες για το πώς να κοιτάξουμε σωστά την εικόνα. «Αν εστιάσετε στο πόδι, μπορείτε να οραματιστείτε προς ποια κατεύθυνση θα πάει. Αν εστιάσετε στο κεφάλι, τότε θα φαίνεται σαν να ταλαντεύεται από τη μία πλευρά στην άλλη».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top