0
«Υπάρχουν ιδιωτικές παραλίες στη χώρα μας;». Μια σοκαριστική καταγγελία έρχεται σήμερα Παρασκευή 4 Αυγούστου, στο φως από ξεναγό που εργάζεται στο Ηράκλειο και στην προσπάθειά του να πάει για βραδινό μπάνιο με την παρέα του έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από υπάλληλο σεκιούριτι.

Όπως αναφέρει ο ίδιος μιλώντας στο neakriti.gr, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από σεκιούριτι καθώς επιχείρησε με την παρέα του να περάσει μπροστά από παραλία ξενοδοχείου προκειμένου να κάνουν το μπάνιο τους σε διπλανό δημόσιο κομμάτι της ακτής.

«Είμαι ξεναγός ξέρω που μπορώ να πάω και που όχι. Δεν είχαμε σκοπό να καθίσουμε μπροστά τις ξαπλώστρες του ξενοδοχείου, θέλαμε να πάμε παραδίπλα και απλά έπρεπε να περάσουμε μπροστά από αυτό το τμήμα. Ήταν γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα, περάσαμε τα βράχια με τις τέσσερις κοπέλες και όταν μας είδε ο άνδρας που εργάζεται στη φύλαξη του ξενοδοχείου, άρχισε να φωνάζει. Προσπάθησα να του εξηγήσω ότι δεν θα καθίσουμε σε αυτό το σημείο, όμως μάταια», περιγράφει ο ξεναγός μιλώντας στο neakriti.gr.

Η παρέα του ξεναγού φοβήθηκε από τις φωνές και επιχείρησαν να γυρίσουν πίσω. «Οι κοπέλες τρόμαξαν και μου είπαν να γυρίσουμε, τότε μου φώναξε ‘’άντε γ…ου’’ και με τη σειρά μου τον έβρισα και εγώ. Αφού είχαμε βγει στο δρόμο ήρθε με χτύπησε στο πρόσωπο και πέφτοντας χτύπησα και στο οδόστρωμα. Τα κορίτσια μου είπαν ότι λιποθύμησα. Αφού γυρίσαμε σπίτι και είδα τα τραύματα αποφάσισα να πάω στο νοσοκομείο», αναφέρει.

Αγανακτισμένος ο ίδιος διερωτάται αν υπάρχουν ιδιωτικές παραλίες στη χώρα μας. «Όχι. Κάθε επιχείρηση που γειτνιάζει με παραλία οφείλει να διατηρεί ελεύθερη την πρόσβαση των λουόμενων (αν δεν υπάρχει άλλη πρόσβαση) μέσω των εγκαταστάσεών της. 

Αν με κάποιο τρόπο μια επιχείρηση προσπαθεί να παρεμποδίσει την πρόσβαση των πολιτών στην παραλία (με αποτρεπτικές πινακίδες, περιφράξεις ή φύλαξη) οι πολίτες πρέπει να απευθύνονται στην αστυνομία. Μοναδική εξαίρεση, οι λιγοστές οργανωμένες πλαζ για τις οποίες έχει θεσπιστεί εισιτήριο», υποστηρίζει μιλώντας στο neakriti.gr.

Ο ξεναγός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, όπου πρόκειται να παραμείνει μέχρι και αύριο, καθώς έχει σπάσει το κόκκαλο πάνω από το αριστερό του μάτι.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η διεύθυνση του ξενοδοχείου, η οποία σύμφωνα με τον ξεναγό απάντησε πως πληρώνει πολύ ακριβό ενοίκιο στον δήμο για την παραλία για αυτό και δεν αφήνουν κάποιον να καθίσει και φυλάσσετε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόσβαση στην παραλία του ξενοδοχείου είναι μέσω ενός εστιατορίου, το οποίο αφήνει κάθε νύχτα το δρομάκι ανοιχτό, σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε ο ξεναγός που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού.

Αφού λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο ο ξεναγός πρόκειται να καταγγείλει το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές.

Από την πλευρά του το ξενοδοχείο μιλώντας στο neakriti.gr υποστηρίζει πως δεν φέρει καμία ευθύνη για ότι συμβαίνει έξω από το κατάλυμά τους, πως δεν έχει ενημερωθεί για το περιστατικό και ότι ο υπάλληλος σεκιούριτι είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του κτηρίου.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top