0
Έξι αμυντικά συστήματα περιλαμβάνονται στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να συμβασιοποιήσει προγράμματα αξίας 2,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2023.

Συντάκτης: Κώστας Παπαδόπουλος

Μπορεί λοιπόν ο Νίκος Δένδιας να επανήλθε μετά από εννέα χρόνια σε μια γνώριμη γι’ αυτόν θέση, αυτή του υπουργού Άμυνας, όμως από την οικονομική δυστοκία και την εξοπλιστική αδράνεια του 2014 αναλαμβάνει πλέον ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο μόνο μέχρι το τέλος του χρόνου περιλαμβάνει, πέρα από τα εξοπλιστικά προγράμματα, αρκετά επιπλέον που πρέπει να τρέξουν τα επόμενα χρόνια.

Η συντήρηση των υπαρχόντων εξοπλισμών αλλά και η έλευση νέων αμυντικών συστημάτων περιλαμβάνονται στις προτεραιότητες της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης, αφού η δεκαετής και πλέον απραξία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, σε συνδυασμό με την ξέφρενη εξοπλιστική κούρσα της Τουρκίας, καθιστά αναγκαία την περαιτέρω ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως αναφέρει η RealNews και Χρήστος Μαζανίτης, τα 2,5 δισ. ετρώ που έχουν προβλεφθεί να συμβασιοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2023 αφορούν την απόκτηση νέων κορβετών, αλλά και την αναβάθμιση των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν ακόμη τέσσερα εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία αναμένεται να προωθηθούν μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες.

Πρόκειται για τις Κορβέτες (Το Πολεμικό Ναυτικό θέλει από τέσσερις έως έξι), τα F-35 (βρίσκονται σε φάση συμβασιοποίησης), τα C-130 (αναζητούνται τέσσερα ματαχειρισμένα και είναι υπό σκέψη η απόκτηση τεσσάρων καινούργιων) και Drones, που αποτελούν ίσως τη μεγαλύτερη πρόκληση των τριών όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top