0
Αλλάζουν όλα στο Πολεμικό Ναυτικό με την Αθήνα να έχει ανάγκη από πλοία και όσο το δυνατό συντομότερα.

Το Πολεμικο Ναυτικό βρίσκεται κοντά στο να αποκτήσει εκτός των 3 Belharra και 4 αμερικανικές LCS ενώ δεν βγαίνει ο σχεδιασμός για τα 2 Ticonderoga, με την εντυπωσιακή η αλήθεια είναι ισχύ πυρός.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές φαίνεται πως το Πολεμικό Ναυτικό προσανατολίζεται σε κάποιου νέου είδους σχεδιασμό των δυνάμεών του.

Συγκεκριμένα, η εισήγηση που πλέον έχει κερδίσει έδαφος είναι, έλεγε στο geostratigika.gr άνθρωπος με γνώση της υπόθεσης, η Ελλάδα να πάρει άμεσα 4 αμερικανικές LCS.

Μάλιστα ο λόγος είναι πως τα συγκεκριμένα πλοία, οι Αμερικανοί υποστηρίζουν πως έχουν ξεπεράσει τα προβλήματά τους, ενώ βασικό τους πλεονέκτημα είναι πως έρχονται άμεσα.

Αναφορικά με τη χρήση τους, ο σχεδιασμός θα είναι να αναλάβουν τα LCS περιπολίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ώστε να μην καταπονούνται οι βασικές μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αποστολές συνοδείας.

Ως επίδειξη σημαίας θα είναι οι πρώτες αποστολές των LCS αν και όταν έρθουν στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί πως η σκέψη για τα 2 Ticonderoga δεν έχει πολλούς θαυμαστές εντός του Π.Ν..

Μπορεί τα συγκεκριμένα πλοία να έχουν εντυπωσιακή ισχύ πυρός και δύο από αυτά να μπορουν να καλύψουν τις ανάγκες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, όμως είναι παλαιά, χρειάζονται πολύ περισσότερο προσωπικό από τα πλοία του ελληνικού Π.Ν. ενώ πρέπει να αλλάξουν πολλά και στους ναυστάθμους για να υποδεχτούν τα Ticonderoga.

Τώρα, η άλλη εισήγηση είναι να ενεργοποιηθεί άμεσα η επιλογή της αγοράς της 4ης Belharra από τους Γάλλους.

Ο λόγος είναι πως επειδή ο ερχομός των LCS θα δώσει… ανάσα σε ελληνικές πλώρες, η σκέψη είναι να πάει πιο πίσω το πρόγραμμα των 3+1 κορβετών.

Υπάρχει βέβαια και η άποψη εκείνων οι οποίοι προκρίνουν την τήρηση του σχεδιασμού ως έχει, δηλαδή να προχωρήσει άμεσα το θέμα των γαλλικών κορβετών, όμως φαίνεται πως η συγκεκριμένη θέση χάνει έδαφος (σ.σ. και από το γεγονός πως δεν δίνουν τεχνογνωσία Ιταλοί και Γάλλοι).

Να προσθέσουμε πως ελάχιστες φορές στο παρελθόν έχει πέσει… έξω η συγκεκριμένη πηγή που ανέφερε στο geostratigika.gr τα παραπάνω.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top