0
Αν ήταν πάντα το όνειρό σας να έχετε τη δυνατότητα να ζείτε για πάντα, ίσως είστε τυχεροί, καθώς οι επιστήμονες πιστεύουν ότι απέχουμε μόλις επτά χρόνια από την επίτευξη της αθανασίας.

Ο ειδικός του μέλλοντος Ray Kurzweil έχει κάνει και στο παρελθόν ακριβείς προβλέψεις για τις εξελίξεις στην τεχνολογία που έχουν γίνει πραγματικότητα. Το έτος 1990 προέβλεψε ότι μέχρι το 2000 ένας υπολογιστής θα ήταν σε θέση να νικήσει τον καλύτερο άνθρωπο σκακιστή στον κόσμο.

Προέβλεψε επίσης ότι οι φορητές συσκευές θα αποτελέσουν μεγάλο μέρος της ζωής μας...

Όσον αφορά την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που θα φτάσει στο επίπεδο της ανθρώπινης νοημοσύνης, ο Kurzweil πιστεύει ότι το 2029 θα είναι η χρονιά, ενώ το 2030 θα ακολουθήσει η αθανασία.

Ο ίδιος εξήγησε στο Futurism: «Το 2029 είναι η σταθερή ημερομηνία που έχω προβλέψει για το πότε μια τεχνητή νοημοσύνη θα περάσει ένα έγκυρο τεστ Turing και επομένως θα επιτύχει ανθρώπινα επίπεδα νοημοσύνης. Έχω ορίσει την ημερομηνία 2045 για τη "Singularity", όταν δηλαδή θα πολλαπλασιάσουμε την αποτελεσματική νοημοσύνη μας κατά ένα δισεκατομμύριο φορές, συγχωνευόμενοι με τη νοημοσύνη που έχουμε δημιουργήσει».

Ο Kurzweil δήλωσε επίσης ότι πιστεύει ότι θα είμαστε σε θέση να «αυξήσουμε το προσδόκιμο ζωής του ανθρώπου» κατά «περισσότερο από ένα χρόνο κάθε χρόνο και πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε εκεί μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top