0
Χθες Σάββατο 12 Νοεμβρίου, προσγειώθηκε στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα, ύστερα από παραμονή περίπου δυόμιση ετών σε τροχιά, το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο X-37B και αρκετοί θέτουν ήδη ερωτήματα αν η προσγείωση ήταν απόρροια των δηλώσεων του Ντμίτρι Μεντβέντεφ περί μη χρησιμοποίησης ακόμα όπλων που δεν γνωρίζουν αρκετοί.

Ο συνειρμός έρχεται καθώς το συγκεκριμένο αμερικανικό διαστημόπλοιο ήταν το πρώτο του τύπου που μετέφερε επιχειρησιακό φορτίο με επίσημη αναφορά ως “επιστημονικών ερευνών” ενώ ήδη από την αρχή της πτήσης του είχε θέσει σε τροχίά και δορυφόρο.

Να σημειώσουμε ότι μόλις χθες (ημέρα προσγείωσης του αμερικανικού διαστημοπλοίου) ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έγραψε επίσης, σε ανάρτησή του στο Telegram:

«Θυμηθείτε ότι η Ρωσία, για προφανείς λόγους για όλους τους λογικούς ανθρώπους, δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη όλο το οπλοστάσιό της πιθανών μέσων καταστροφής».

Το X-37B, που θυμίζει διαστημικό λεωφορείο, εκτοξεύτηκε για πρώτη φορά το 2010 και στις έξι αποστολές του μέχρι σήμερα έχει περάσει συνολικά πάνω από 10 χρόνια σε τροχιά, υπογραμμίζει η κατασκευάστρια Boeing σε δελτίο Τύπου.

«Συνεχίζει να καταρρίπτει ρεκόρ, παρέχοντας στη χώρα μας μια απαράμιλλη ικανότητα να δοκιμάζει να ενσωματώνει γρήγορα νέες διαστημικές τεχνολογίες», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Boeing Τζιμ Τσίλτον.

Το X-37B, το οποίο εκτοξεύτηκε υπό άκρα μυστικότητα, σχεδιάστηκε για την αεροπορία των ΗΠΑ από την United Launch Alliance, μια κοινοπραξία της Boeing και της Lockheed Martin.

Φθάνει τα εννέα μέτρα σε μήκος, έχει άνοιγμα φτερών 4,5 μ. και τροφοδοτείται με ενέργεια από ηλιακούς συλλέκτες.

Αποστολή του (επίσημα) ήταν η αξιολόγηση της ανθεκτικότητας ορισμένων υλικών και σπόρων στο διάστημα, καθώς και η παραγωγή ενέργειας από την ηλιακή ακτινοβολία.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top