0
Οι επιστήμονες συνεχίζουν τις προσπάθειες τους για την εξερέυνηση της εξωγήινης ζωής.

Όπως αναφέρει η «Daily Mail», η ομάδα ερευνητών Derek Ball, Emily Finer, Martin Dominik, John Elliott, Emma Johanna Puranen και Adam Bower του εργαστηρίου SETI Post-Detection Hub στο University of St Andrews θα προσπαθήσει να εντοπίσει και να μάθει τη γλώσσα των εξωγήινων.


Συγκεκριμένα, θα αναλύσουν σήματα του Διαστήματος, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν σταλεί από εξωγήινους πολιτισμούς για να εντοπίσουν «δομές γλώσσας».


Στη συνέχεια θα προσπαθήσουν να κατανοήσουν το νόημα αυτής της εξωγήινης γλώσσας, σημειώνοντας ότι η διαδικασία απαιτεί χρόνο. Ωστόσο, διαβεβαίωσαν ότι κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας «η γνώση μας θα κάνει πολλά βήματα προς τα εμπρός, καθώς θα μαθαίνουμε τα “εξωγήινα”».


Το εγχείρημα του πανεπιστημιακού εργαστηρίου στο Σεντ Αντριου είναι μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος, για τον τρόπο που θα αντιδράσει η ανθρωπότητα σε μια ενδεχόμενη επαφή με εξωγήινους.

Με τη βοήθεια επιστημόνων από ολόκληρο τον πλανήτη θα δημιουργηθούν επίσημα πρωτόκολλα και διεθνείς συνθήκες για το τι ακριβώς πρέπει να γίνει, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στη μελέτη των συνεπειών που θα είχε στην κοινωνία ένα τέτοιο κοσμοϊστορικό συμβάν.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top