0
Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο έχει προκύψει σύμφωνα με πληροφορίες κατά την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια στη Λιβύη. Η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, ακυρώθηκε.

Το χρονικό του επεισοδίου

Ενώ ο Έλληνας υπουργός ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ Μένφι. Τον Νίκο Δένδια όμως στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, βρέθηκε να περιμένει η υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης της οποίας η θητεία έχει λήξει, Λέιλα Μανγκούς, η οποία και είχε υπογράψει την παράνομη συμφωνία με την Τουρκία για τους υδρογονάνθρακες.

Η Μανγκούς περίμενε τον Έλληνα υπουργό στην αίθουσα υποδοχής του αεροδρομίου. Ο υπουργός αμέσως ενημέρωσε ότι δεν θα κατέβει από το αεροπλάνο και πως η επίσκεψη στην Τρίπολη ακυρώνεται. Διαμήνυσε μάλιστα κατηγορηματικά ότι «δεν θα επιβάλλει κανείς στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών ποιον θα συναντήσει και ποιον όχι».

Μια συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τη συγκεκριμένη υπουργό, θα σήμαινε αυτόματα και «νομιμοποίησή» της. Έτσι η σκάλα του αεροπλάνου του υπουργού δεν κατέβηκε ποτέ και η ελληνική αποστολή αποφάσισε την ακύρωση της επίσκεψης του.

Το δεύτερο σκέλος του επεισοδίου
Το επεισόδιο όμως δεν ολοκληρώθηκε εκεί. Όταν το κυβερνητικό αεροσκάφος ζήτησε να απογειωθεί από την Τρίπολη για Βεγγάζη όπου ήταν προγραμματισμένο να συνεχιστεί το ταξίδι του υπουργού, η Τρίπολη ενημέρωσε ότι δεν δίνει την άδεια πτήσης.

Όταν τα σχέδια πτήσης ήρθαν η ελληνική πλευρά αρνήθηκε να εγκρίνει τα σχέδια πτήσης από την Τρίπολη στη Βεγγάζη και τελικά πέταξε μέσω Μάλτας και εφθασε στη Βεγγάζη όπου θα συνεχιστεί το πρόγραμμα της επίσκεψης.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top