0
Με δύο ασκήσεις από το Σάββατο μέχρι και χθες, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις κατάφεραν να «ξεκλειδώσουν» τα μυστικά του υπό ναυπήγηση τουρκικού αεροπλανοφόρου, μαθαίνοντας πώς μπορούν να το προσβάλλουν.

του Χρήστου Μαζανίτη

Το ΓΕΕΘΑ δεν σταματά να οργανώνει ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις με φίλιες και σύμμαχες χώρες, ειδικά με όσες δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.


Όμως, απ’ όσες ασκήσεις έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, δύο από αυτές ήταν οι πιο σημαντικές και μάλιστα χωρίς «τυμπανοκρουσίες».

Πρόκειται για την συνεκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε με το ισπανικό Αεροπλανοφόρο Juan Carlos (Χουάν Κάρλος), που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.


Για όσους αναρωτιούνται τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η συνεκπαίδευση, το ισπανικό αεροπλανοφόρο είναι η «μήτρα» του υπό ναυπήγηση τουρκικού αεροπλανοφόρου Anadolu, που πρόκειται να ενταχθεί στον Στόλο της Τουρκίας σύντομα, όπως γράφτηκε προ ημερών στο enikos.gr.

Το αεροπλανοφόρο Anadolu

Πριν από μερικές ημέρες, το Andolu πραγματοποίησε τον δοκιμαστικό του πλου, με τον Πρόεδρο της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ να το επιθεωρεί και να δηλώσει αισιόδοξος ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2022 και στις αρχές του 2023 να μπει στην υπηρεσία.

Το αεροπλανοφόρο Anadolu

Όμως, εν αντιθέσει με τον αρχικό σχεδιασμό, τελικά το πλοίο θα χρησιμοποιηθεί για αποβατικές ενέργειες καθώς και για την μεταφορά Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών UAV και Drones που θα επιχειρούν από το ντεκ.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top