0
Η δημοσίευση απόρρητων εγγράφων της ΕΥΠ που έφεραν την ένδειξη «απόρρητο» ή «άκρως απόρρητο» στην εφημερίδα «Μπαμ στο ρεπορτάζ» της Κυριακής του Πέτρου Κουσουλού, οδήγησαν την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να δώσει εντολή για την αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης του εκδότη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέταξε την προκαταρκτική εξέταση για θα ερευνηθεί το ενδεχόμενο παραβίασης του άρθρου 252 ΠΚ που αφορά στην παράνομη χρήση υπηρεσιακού απορρήτου.

Τα έγγραφα που δημοσίευσε η εφημερίδα «Μπαμ» σχετίζονται με τις παρακολουθήσεις τις οποίες ο κεντρικός τίτλος της απέδιδε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο εκδότης και δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός αναζητήθηκε ύστερα από την εισαγγελική εντολή στο πλαίσιο του αυτοφώρου όμως προς το παρόν δεν έχει συλληφθεί.

Ο Πέτρος Κουσουλός απάντησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter γράφοντας:

«Η προκαταρκτική εξέταση και η διαδικασια του αυτοφώρου για τη σύλληψη μου αποκαλύπτει τα εξης: Αφενός ότι όσα παρουσιάσαμε @Mpamnews είναι αληθή και πλήρως τεκμηριωμενα. Ότι πλέον επιχειρείται η προσπάθεια ποινικοποίησης της δημοσιογραφικής έρευνας υπό τον φόβο μην διαρρευσουν και αλλα στοιχεία για πρόσφατες υποθέσεις».
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top