0
«Σήμερα 15 Ιουνίου 2022 ήταν προγραμματισμένη η δική των στελεχών του ΚΚΕ, που διώκονται για την κινητοποίηση στις 6 Απρίλη 2022 ενάντια στη μετατροπή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο. 

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία και δόθηκε αναβολή για τις 21/3/2023, κατά την έξοδο τους από την αίθουσα του δικαστηρίου, συνέβη το εξής εξωφρενικό περιστατικό: Αστυνομικοί που βρίσκονταν μέσα στο χώρο του δικαστηρίου ως μάρτυρες κατηγορίας, μαζί με αστυνομικούς που ήταν σε υπηρεσία, επιτέθηκαν με απρόκλητο και τραμπούκικο τρόπο στα στελέχη του ΚΚΕ, με αποτέλεσμα να σκίσουν τα ρούχα ενός από αυτούς και συγκεκριμένα του Γρηγόρη Κλιγκόπουλου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

«Το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας κι αυθαιρεσίας, εντός του χώρου του δικαστηρίου, ξεπερνά πλέον κάθε όριο. Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση και απόδοση των ευθυνών σε όσους εμπλέκονται στη συγκεκριμένη επίθεση. Η Αστυνομική Διεύθυνση και η προϊσταμένη αρχή της εισαγγελίας είναι υπόλογες για αυτό το πρωτοφανές περιστατικό.

Πρόκειται για συνέχεια της προσπάθειας της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας και εκφοβισμού. Τους απαντάμε ότι το εργατικό – λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να παλεύει για την Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» τονίζει η ανακοίνωση.

Για το περιστατικό αυτό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, πραγματοποίησε παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκο, μεταφέροντας την έντονη διαμαρτυρία και καταγγελία του ΚΚΕ, μαζί με την απαίτηση για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top