0
Συναγωνίζονται μεταξύ τους οι Τούρκοι πολιτικοί ποιος θα κάνει την πιο επιθετική δήλωση κατά της Ελλάδας, σε ένα κρεσέντο ανοικτών απειλών για επίθεση κατά ελληνικών νησιών.

Μετά τις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι, ο οποίος απείλησε ευθέως την Ελλάδα ότι η χώρα του θα αμφισβητήσει την κυριαρχία της στα νησιά του Αιγαίου αν δεν τα αποστρατιωτικοποιήσει, την «σκυτάλη» πήρε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος απείλησε ευθέως με βομβαρδισμό ελληνικών στρατιωτικών μονάδων.

Σε ερώτηση που του έγινε από δημοσιογράφους αναφορικά με το θέμα των στρατιωτικοποιημένων νήσων που ανακινεί συνεχώς η Άγκυρα ο Κιλιτσντάρογλου απήντησε:

«Θα γίνουμε κυβέρνηση. Αυτό είναι δεδομένο. Ο ελληνικός λαός, οι Έλληνες διοικούντες του και οι κυβερνήσεις τους ξέρουν ότι εμείς είμαστε οι εθνικοαπελευθερωτικές δυνάμεις της Τουρκίας,

Oι διοικούντες τους γνωρίζουν επίσης πολύ καλά τόσο τον αείμνηστο Ετζεβίτ όσο και τον αείμνηστο Ερμπακάν. Ας μιλάνε τώρα όσο θέλουν. Όταν γίνουμε κυβέρνηση θα τους δείξουμε τι θα συμβεί στα όπλα τους που έχουν στα νησιά»

Σημειώνεται πως οι αριστεροί  Ετσεβίτ και Ερμπακάν ήταν οι πρωτεργάτες της εισβολής στην Κύπρο.

Νωρίτερα ο Τούρκος αντιπρόεδρος  Οκτάι είχε μιλήσει  στην εφημερίδα Μιλιέτ και μεταξύ άλλων ανέφερε σχετικά με την Ελλάδα:

«Η Τουρκία κάνει υπομονή εδώ και 100 χρόνια, από την Συνθήκη της Λωζάννης. Τα νησιά πρέπει αποστρατιωτικοποιηθούν.

Η Ελλάδα ή θα κάνει αυτό που πρέπει ή θα της θυμίσουμε την  ιστορία στις αρχές του 20 αιώνα.

Υπάρχει και η πρόσφατη ιστορία της Κύπρου. Η Ελλάδα ή θα αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά ή η  Τουρκία θα αρχίσει να αμφισβητεί την κυριαρχία τους.

Θα τα αμφισβητήσουμε και όπου κι αν φτάσει αυτό».

Επίσης ο Τούρκος αντιπρόεδρος ανέφερε ως παράδειγμα ακόμα και το Καστελόριζο δηλώνοντας:

«Υπάρχουν νησιά, που βρίσκονται κάτω από την μύτη μας και στρατιωτικοποιούνται. Αυτά είναι απειλεί για εμάς. Δεν μπορούμε να μην απαντήσουμε σε αυτήν την πράξη της Ελλάδος».
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top