0
Η πρωτοφανής επίθεση του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζεται, με μία προσπάθεια αυτοδιάσωσής του που κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Πριν το ρεπορτάζ, να θυμίσουμε τι είπε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής πριν από δύο ημέρες για να γίνει καλύτερα αντιληπτή η σημασία των γεγονότων που βιώνουν για πρώτη φορά από το 1974 οι Ένοπλες Δυνάμεις:

«Θα θέσω θέμα στους αρχηγούς για το ελβετικό τυρί στα επιτελεία. Η άσκηση αντικατασκοπείας δεν έχει νόημα. Είναι πρόβλημα. Το συζητάνε όλοι στα καφενεία. Ποιοι; Αξιωματικοί; Υπαξιωματικοί; Προς Θεού. Είναι σημείο ανησυχίας αυτό. Η πληροφορία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Εκφράζω την ευχή να μιλάνε όλοι λιγότερο. Τα στελέχη των ΕΔ δεν μπορούν να διοχετεύουν πληροφορίες ψάξε αυτό, δες εκείνο, δες αν ισχύει το άλλο»!

Ναι, τα είπε αυτά χωρίς να παραιτηθεί!

Μετά τις κατηγορίες εναντίον τους ότι «διαρρέουν» πληροφορίες παρομοιάζοντας με «ελβετικό τυρί» τα Επιτελεία, σε σημείο που να μην μπορεί να λειττουργήσει καν η… «αντικατασκοπεία» (αυτό ήταν το ανέκδοτο των ημερών, μέσα στην τραγωδία των δηλώσεων του φερόμενου ως υπουργού Εθνικής Άμυνας), σήμερα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας πως «αυτές οι συμπεριφορές είναι για να αντιμετωπίζονται με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα και όχι με χαλαρή αντιμετώπιση», προσπαθώντας να καλύψει τα όσα αδιανόητα ξεστόμισε

Με άλλα λόγια θέλει να στήσει Στρατοδικεία και όπως σχολίασε «θα δώσω κατευθύνσεις άμεσα», χωρίς να ξέρει καν για τι μιλάει, χωρίς να ξέρει καν για τι πρόκειται, απλά δημιουργεί ένα διαλυτικό κλίμα στις Ένοπλες Δυνάμεις, μήπως και διασωθεί, καθώς στο Μαξίμου γίνονται σκέψεις για επιτάχυνση του ανασχηματισμού, μόνο και μόνο για να εκδιωχθεί αυτός από την θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας!

Ο ΥΕΘΑ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ρωτήθηκε αν «είναι ελβετικό τυρί το Πεντάγωνο» και η απάντησή του ήταν η εξής:

«Δεν αναφέρομαι στο Πεντάγωνο ειδικά, αλλά σε όλο το σύστημα της στρατιωτικής ιεραρχίας από το επίπεδο του υπαξιωματικού και πάνω (!!!). Η διαρροή οπουδήποτε και σε ΜΜΕ, διαβαθμισμένων πληροφοριών για θέματα ασφάλειας όπως π.χ. αποθέματα και δυνατότητες συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι κάτι που με προβληματίζει ιδιαίτερα αυτή την εποχή.

Στη Βουλή έκανα παρότρυνση προς τους αρχηγούς των Επιτελείων να κάνουν ενέργειες για να ελέγξουν αυτό το φαινόμενο. Εκτιμώ ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι για να αντιμετωπίζονται με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα και όχι με χαλαρή αντιμετώπιση. Πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Θα δώσω κατευθύνσεις άμεσα».

Η αντίδραση Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) ήταν άμεση με τη μορφή οργισμένης επιστολής από την , η οποία τον κατηγορεί ότι, χωρίς να παρουσιάσει στοιχεία ή να έχει προηγηθεί έρευνα, έβγαλε το αυθαίρετο συμπέρασμα, έστω διερωτώμενος, ότι οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί των Ε.Δ. διοχετεύουν ευαίσθητες υπηρεσιακές πληροφορίες στα καφενεία.

Μάλιστα, τονίζουν ότι δεν έχει κάνει τίποτα έως τώρα για να ενισχύσει τα σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ τον παρομοιάζουν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο: «Αντί να κάνετε κάτι για τα στελέχη των Ε.Δ., τα στοχοποιείτε συλλήβδην, όπως έκανε και ο κ. Βενιζέλος».

«Κλείνετε τρία χρόνια στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, τιμωρώντας καθημερινά τα στελέχη με την πολιτική που ασκείτε, η οποία δεν λέει να συμπεριλάβει την παραμικρή μέριμνα υπέρ τους» σημειώνουν και ζητούν από τον κ. Παναγιωτόπουλο να κάνει έρευνα και να ανακαλύψει ποιοι κρύβονται τελικά πίσω από τις διαρροές.

Δεν σταματούν όμως εκεί τα μέλη της ΠΟΕΣ, καθώς μπορεί να εκληφθεί και ως ευθεία απειλή το γεγονός ότι όχι μόνο τον συγκρίνουν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά του ζητούν να δει πού βρίσκεται σήμερα ο κ. Βενιζέλος, αφήνοντας σαφείς αιχμές για το πολιτικό του μέλλον:

«Ο υπόψη υπουργός, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, σε σύσκεψη με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την αναθεώρηση της εκπαίδευσης που παρέχουν οι στρατιωτικές σχολές, αφού άκουσε την εισήγηση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, η οποία -σημειωτέον- είχε διαμορφωθεί και εγκριθεί από το Συμβούλιο των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, εξερράγη (σ.σ.: ο κ. Βενιζέλος) και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον των παρευρισκόμενων στρατιωτικών, λέγοντας “Οι στρατιωτικοί είναι αυτιστικοί και γραφειοκράτες, το Πολεμικό Ναυτικό πότε κάνει εκπαίδευση, πριν τις δεξιώσεις ή μετά;”, χωρίς ωστόσο να αντιδράσει ουδείς από τους παρευρισκόμενους στρατιωτικούς. Αλήθεια, πού βρίσκεται σήμερα ο κ. Βενιζέλος»;

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top