0
Ένα ακραίο μεν, ρεαλιστικό σενάριο δε, φέρνουν τα «Νέα» στη δημοσιότητα μεταφέροντας τις σκέψεις να προστατευτεί η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση που η αντίδραση του Πούτιν στην ΕΕ φέρει καθολική διακοπή παροχής ρωσικού φυσικού αερίου από την Gazprom.

Στο ακραίο σενάριο της πλήρους διακοπής παροχής ρωσικού αερίου σε περίπτωση απόφασης της Μόσχας προς αυτήν την κατεύθυνση, τότε με βάση τον σχεδιασμό των αρμόδιων διαχειριστών ηλεκτρικής ενέργειας και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εν μέσω τουριστικής περιόδου θα ενεργοποιηθεί πλάνο εκ περιτροπής ηλεκτροδότησης των καταναλωτών της χώρας.

Και ενώ κάποιες χώρες έχουν ανοίξει ήδη λογαριασμούς και πληρώνουν τη Ρωσία σε ρούβλια, στην Ελλάδα το σχέδιο αναφέρει ότι θα διακόπτεται ανά χρονικά διαστήματα εντός των εργάσιμων ημερών η παροχή φορτίων ηλεκτρικού ρεύματος στην ενεργοβόρο και βαριά βιομηχανία και σε επιχειρήσεις της μέσης τάσης που δεν σχετίζονται με την εφοδιαστική αλυσίδα διανομής βασικών ειδών ανάγκης.

Βασικός στόχος του ακραίου σχεδίου είναι να μη μείνουν χωρίς ρεύμα οι οικιακοί καταναλωτές, οι επιχειρήσεις που ηλεκτροδοτούνται από τη χαμηλή τάση, ξενοδοχεία και οι δημόσιες υποδομές όπως τα νοσοκομεία ειδικά εν μέσω θερινής περιόδου. Το εξοικονομημένο ρεύμα θα διανέμεται σε οικιακούς καταναλωτές και επιχειρήσεις χαμηλής τάσης.

Μία ακόμα πλευρά του ακραίου σχεδίου αφορά τις σχετικές οδηγίες που θα εκδοθούν σύντομα και θα ζητούν προληπτικά τη ρύθμιση των κλιματιστικών των καταναλωτών στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι. Για τον χειμώνα η αντίστοιχη ρύθμιση θα ορίζει τα κλιματιστικά να λειτουργούν στους 19 με 20 βαθμούς.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top