0
Δεν πέρασαν παρά ελάχιστα λεπτά από τη στιγμή που το ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας από Έλληνες να εγκαταλείψουν την Ουκρανία και μια πολύ δυσάρεστη είδηση επιβεβαιώνεται από το ίδιο το υπουργείο. 

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση, δύο ομογενείς έπεσαν νεκροί από πυρά Ουκρανών στρατιωτών, ενώ άλλοι δύο έχουν τραυματιστεί βαριά. 

«Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων», αναφέρει η σχετική ενημέρωση. 

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top