0
Προκλητικές δηλώσεις έκανε γι' ακόμη μια φορά ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθώς μετά από δύο (!) χρόνια πανδημίας και κυνηγιού πολιτών για τις μάσκες μας λέει ότι μας προστατεύουν... «μόνο από το κρύο»! 

Το «εμβόλιο πριν το εμβόλιο», όπως το χαρακτήρισε πριν από έναν περίπου χρόνο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τελικά είχε ως μόνο σκοπό να αποδεχθούμε την υποχρεωτικότητα. 

Ο Θ.Βασιλακόπουλος αναφορικά με τη χρήση της μάσκας είπε ότι όταν οι πολίτες είναι μόνο στον δρόμο, τους προστατεύει «μόνο από το κρύο», καθώς σε αυτήν την περίπτωση ή και όταν δεν υπάρχει συνωστισμός, «δεν έχει νόημα».

«Η υποχρεωτικότητα επιβλήθηκε για να μην ξεχνάμε να τη φοράμε σε μέρη που υπάρχει συνωστισμός» σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Αναφερόμενος στα μέτρα περιορισμού και εν αναμονή των σημερινών αποφάσεων των ειδικών, ο κ. Βασιλακόπουλος παρατήρησε ότι οποιαδήποτε απόφαση λάβει σήμερα η Επιτροπή «δεν πρόκειται να αλλάξει σημαντικά την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας», σχολιάζοντας ότι εάν για παράδειγμα αρθεί η απαγόρευση για τους όρθιους πελάτες στα κέντρα διασκέδασης, επί της ουσίας «θα νομιμοποιήσει αυτό που γίνεται».

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τη χαλάρωση των μέτρων, επεσήμανε ότι εάν αίρονταν όλοι οι περιορισμοί, βάσει των σεναρίων που βρίσκονται στο «τραπέζι» (για άρση της απαγόρευσης της μάσκας, για διεξαγωγή των καρναβαλικών εκδηλώσεων και τους όρθιους πελάτες στη διασκέδαση), θα μειωνόταν πιο γρήγορα η πανδημία, αλλά με μεγαλύτερο κόστος.

Όπως είπε, θα έφευγε πιο γρήγορα το τρέχον κύμα, εντούτοις θα το «πληρώναμε» με μεγαλύτερη επιβάρυνση στους αριθμούς της πανδημίας.

Ήδη, όπως τόνισε, καταγράφονται καθημερινά δεκάδες θάνατοι και «χάνουμε άδικα ανθρώπους», καθώς οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι, όπως παρατήρησε.

Κάνοντας μνεία, εν τω μεταξύ, στις χώρες που αίρονται τα μέτρα, επεσήμανε ότι πρόκειται για περιπτώσεις, όπου οι άνω των 60 ετών είναι εμβολιασμένοι και επομένως, υπάρχει μικρότερη η πιθανότητα να νοσήσουν.

Σχετικά με τη σημερινή επιδημιολογική εικόνα, ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε σε φάση αποκλιμάκωση, προσθέτοντας ότι ήταν «πιο βραδεία από ό,τι αναμέναμε, αλλά πλέον είναι σαφής».

Όπως είπε, σημειώνεται μείωση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, η οποία θα αποτυπωθεί τις επόμενες ημέρες στις ΜΕΘ και στους νεκρούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στα τέλη του Φεβρουαρίου, η εικόνα θα βελτιωθεί, και τον Μάρτιο η εικόνα θα είναι ακόμα καλύτερη.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top