0
Απίστευτα πράγματα δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, για την επίσκεψη του στο Πακιστάν και στο Μπαγκλαντές και τα όσα συμφώνησε με τις κυβερνήσεις των δύο χωρών. 

Ο Ν.Μηταράκης επιβεβαίωσε, ότι δηλαδή συμφώνησε να έρθουν «νόμιμοι» μετανάστες από τις δύο ασιατικές χώρες, οι οποίοι θα πάρουν βίζα για 5 χρόνια και θα περνούν εννέα μήνες το χρόνο στην Ελλάδα και τρεις μήνες στο Πακιστάν.

Όπως είπε ο υπουργός θα έρθουν στη χώρα μας άντρες, χωρίς τις οικογένειες τους και ο σκοπός είναι αυτοί να εργαστούν στα χωράφια, αλλά και στον τουρισμό και στις κατασκευές. 

«Ο στόχος μου και στο Μπαγκλαντές και στο Πακιστάν ήταν να μιλήσω με τις κυβερνήσεις αυτών των χωρών και ένας στόχος ήταν η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης. Η χώρα μας δεν χρειάζεται μόνιμη εγκατάσταση αλλοδαπών, χρειαζόμαστε όμως εποχικούς εργαζόμενους. Η αγροτική οικονομία μας έχει ζητήσει φέτος επίσημα 144.000 εργαζόμενους για αγροτικές εργασίες και παράλληλα και στον τουρισμό και στις κατασκευές υπάρχει πρόβλημα για εργατικά χέρια», είπε αρχικά ο Ν.Μηταράκης. 

Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας «θέλουμε λοιπόν πολλές χώρες, όχι μόνο γι' αυτές που αναφέρατε, να τους δώσουμε τη δυνατότητα να στείλουν εποχικούς εργαζόμενους, χωρίς τις οικογένειες τους, οι οποίοι δεν θα εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα, θα έρθουν μόνο εάν έχουν σύμβαση με συγκεκριμένο εργοδότη». 

Ο Νότης Μηταράκης ολοκλήρωσε τη συνέντευξη του τονίζοντας ότι «νομοθετήσαμε πριν λίγους μήνες πενταετής άδεια αλλά για 9μηνη παραμονή ανά έτος. Αυτές οι άδειες δεν επιτρέπουν στην οικογένεια του να έρθει, δεν οδηγούν σε μόνιμη διαμονή, ούτε σε υπηκοότητα. Άρα αυτός θα έχει κάθε κίνητρο να επιτρέψει και νόμιμα να ξαναμπεί στο αεροπλάνο την επόμενη χρονιά».

 


Όμως η υπάρχουν ξεκάθαρα ερωτήματα πάνω σε αυτά που είπε ο υπουργός. 

Αρχικά στην Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαποί που δεν εργάζονται, αλλά και αρκετοί που βρίσκονται στις δομές αλλοδαπών. Αν όντως η Ελλάδα χρειάζεται εργατικά χέρια, γιατί δεν δίνει την ευκαιρία στους συγκεκριμένους αλλοδαπούς να εργαστούν;

Ο Νότης Μηταράκης μίλησε για πάνω από 144.000 εργαζομένους, δηλαδή αναφερόμαστε σε μια ολόκληρη πόλη! Αυτοί, όπως ο ίδιος είπε, θα έρθουν χωρίς τις οικογένειες τους και θα είναι άντρες. Αρχικά πολλοί απ' αυτούς δεν θα είναι παντρεμένοι και άρα θα έρθουν στην Ελλάδα για να βρουν... και τον έρωτα, ενώ πολλοί απ' αυτούς θα προσπαθήσουν να κάνουν οικογένεια στην Ελλάδα. Έτσι λοιπόν θα γίνει η «ανανέωση» του ελληνικού; Φέρνοντας ασιατικής καταγωγής άντρες στη χώρα μας; 

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτω από την ανάρτηση του υπουργού έχουν σχολιάσει πολλοί αλλοδαποί, οι οποίοι είτε πανηγυρίζουν γιατί θα έρθουν στην Ελλάδα, είτε διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι θα δοθούν οι δουλειές σε νέους μετανάστες και όχι σε αυτούς που βρίσκονται ήδη στη χώρα μας. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top