0
Τα επίσημα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων περιμένουν οι αρχές για να διαπιστώσουν εάν χορηγήθηκε στην 24χρονη το «χάπι» του βιασμού.

Μια επικίνδυνη ψυχοτρόπο ουσία, η οποία είναι άχρωμη και άγευστη και σε μορφή σκόνης μπορεί κάποιος να την ρίξει πολύ εύκολα στο ποτό του θύματος του. Το θύμα όταν καταναλώσει το «χάπι» του βιασμού αισθάνεται υπνηλία και μπορεί να χάσει τις αισθήσεις του.

Όταν συνέλθει έχει μειωμένη ικανότητα να θυμηθεί τι έχει συμβεί την προηγούμενη νύχτα και για αυτό τον λόγο σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί να προσδιορίσει τον δράστη του βιασμού.

Η επιστημονική ονομασία για το «χάπι» του βιασμού είναι Γ-υδροξυβουτυρικό οξύ και έγινε ευρέως γνωστό τη δεκαετία του 90 ως ναρκωτική ουσία καθώς μικρές δόσεις σύμφωνα με τους χρήστες προκαλούν ευφορία και θεωρείται αφροδισιακό. Επίσης αθλητές το χρησιμοποιούν ως αναβολικό, για να αυξήσουν τις επιδόσεις τους.

Σε μικρές ποσότητες σε αλκοολούχα ποτά

Το GHB, όπως έχει γίνει γνωστό το «χάπι» του βιασμού μετά από ένα 24ώρο είναι δύσκολο να εντοπιστεί και το γεγονός ότι συναντάται σε μικρές ποσότητες σε αλκοολούχα ποτά όπως κρασί και μπύρα, δυσκολεύει τους ειδικούς στις τοξικολογικές εξετάσεις να αποφανθούν εάν χορηγήθηκε στο θύμα το «χάπι» του βιασμού. Για αυτόν τον λόγω άλλωστε το χρησιμοποιούν ευρέως άνθρωποι της νύχτας που θέλουν να κάμψουν τις αντιστάσεις νεαρών κοριτσιών που πέφτουν στα δίχτυα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επικίνδυνο Γ-υδροξυβουτυρικό οξύ λέγεται πως έχει εντοπιστεί και στις τοξικολογικές εξετάσεις τις 24χρονης αλλά τα επίσημα αποτελέσματα είναι αυτά που περιμένουν οι αρχές, για να διαπιστώσουν εάν της χορηγήθηκε το «χάπι» του βιασμού.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top