0
Με 10-15 τουλάχιστον νυχτερινές εξορμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. κάθε μήνα σε «στέκια μπράβων» και νυχτερινά κέντρα, με ελέγχους ή προσαγωγές «νονών της νύχτας» επιχειρούν πλέον τις τελευταίες εβδομάδες οι αρχές ασφαλείας να περιορίσουν τη δράση των 10 συμμοριών (με 340 περίπου μέλη) της ελληνικής μαφίας, η οποία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον 25 δολοφονικές επιθέσεις την τελευταία τριετία.

Ανάμεσα στα θύματά της ήταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, η εξιχνίαση της δολοφονίας του οποίου, τον περασμένο Απρίλιο, παραμένει ένας δυσεπίλυτος γρίφος από πλευράς συγκέντρωσης αποδεικτικών στοιχείων.

Κι αυτό παρότι οι αρχές ασφαλείας φαίνεται να έχουν σαφείς ενδείξεις και πληροφορίες για τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς.

Με κύριο φόβο ότι ο κύκλος των δολοφονιών θα συνεχισθεί τις επόμενες εβδομάδες με νέα «συμβόλαια θανάτου» αφού αναμένεται να δημιουργηθούν νέες διενέξεις στον κόσμο της νύχτας με το άνοιγμα εκατοντάδων νυχτερινών κέντρων για τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο.

Η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ως το πλέον κρίσιμο θέμα την εξιχνίαση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, που θεωρείται ότι είχε σημαντικές ομοιότητες, ως προς τον τρόπο δράσης, με εκείνη της δολοφονίας του αποφυλακισθέντος ιδιώτη Μανώλη Καραγιάννη τον Ιούνιο του 2018 στο Π. Φάληρο.

Οι διωκτικές αρχές θεωρούν ακόμη ζωτικής σημασίας τον εντοπισμό της βέσπας τύπου Beverly στην οποία επέβαιναν οι δύο δολοφόνοι του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, πάρα τις επισταμένες έρευνες δεν μπόρεσε να διαπιστωθεί ο κάτοχος του διτρόχου αλλά ούτε και να βρεθεί αυτό, χωρίς να υπάρχει και η πλήρης εικόνα του δρομολογίου που ακολούθησε.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top