0
Ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μετά τις χθεσινές του δηλώσεις, «απασφάλισε» εκ νέου σε τηλεοπτική εκπομπή δηλώνοντας πως σύντομα έρχεται νόμος για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στο Δημόσιο! 

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν έρχεται νόμος για υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για το δημόσιο απάντησε:  «Δεν πρέπει να κάνουμε αυτή τη συζήτηση με ταμπού, όπου χρειάζεται να γίνει νομοθετική παρέμβασή θα γίνει, άλλωστε έχουμε αποδείξει ότι όπου υπάρξει ανάγκη ταχύτητας το αποδείξαμε».«Έχει ξεκινήσει η συζήτηση εδώ και καιρό και είναι καλό ότι έχει ξεκινήσει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε το φθινόπωρο. Σε αυτό το πλαίσιο θα γίνουν όποιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν έγκαιρα ώστε να ξέρουν όλοι τι πρόκειται να γίνει από το φθινόπωρο».

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να υπάρχουν κυρώσεις σε όσους δε θέλουν να εμβολιαστούν, τόνισε ότι «όσοι είναι σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, δεν υπάρχει δικαιολογία να μην κάνουν το εμβόλιο και όσοι δεν επιθυμούν για κάποιο λόγο να κάνουν το εμβόλιο θα πρέπει να μετακινούνται από τη θέση τους, αυτό είναι ξεκάθαρο, σε ευρύτερες υπηρεσίες είτε του δημόσιου είτε του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να κάνουμε χρήση όλων των ευελιξιών (σσ. κυρώσεων) και οι άνθρωποι που δεν αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό είναι για τους ίδιους και για τους γύρω τους ή για τους πελάτες τους να κάνουν το εμβόλιο θα πρέπει να μετακινούνται από αυτή τη θέση, δεν είμαι υπέρ απολύσεων».

«Μπορεί να υπάρχουν και κίνητρα για τους εμβολιασμένους είτε αυτό αφορά εσωτερικούς χώρους είτε αφορά μετακινήσεις», κατέληξε. 

Τις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα για υποχρεωτικότητα εμβολιασμού υπερθεμάτισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σχολιάζοντας το ζήτημα της υποχρεωτικότητας ανέφερε ότι όσοι δεν επιλέγουν να κάνουν το εμβόλιο θέτουν σε κίνδυνο και τους άλλους. «Σε όποιους έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Αν δεν είναι εμβολιασμένοι να μην εξυπηρετούν κόσμο».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top