0
Ακριβώς 29 χρόνια έπειτα από τη θυσία του Υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επέλεξε να προχωρήσει σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού και ταυτόχρονα να στείλει ένα ακόμη ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει των κρίσιμων μηνών που ακολουθούν. 

Aυτή η κίνηση ενόχλησε τους Τούρκους, με τον λογαριασμό που ελέγχεται από την ΜΙΤ να αναφέρει τα εξής: 

''Ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ  Κωνσταντίνος Φλώρος συμμετείχε σε προγραμματισμένη εκπαίδευση πτήσης με το μαχητικό F-16 του και πέταξε πάνω από τον πάνω από τον Άγιο Ευστράτιο. Το συγκεκριμένο νησί είναι «αποστρατικοποιημένο» και αυτή η κίνηση αποτελεί μία πρόκληση από την Ελλάδα''!  

Oι συνεχείς επιθέσεις του τουρκικού τύπου, επαληθεύουν την εκτίμησή μας ότι πρόκειται περί σχεδιασμένων επιθέσεων με απώτερο σκοπό τη συκοφάντηση της Ελλάδας διεθνώς, ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της έναντι των Συνθηκών και εμφανίζοντας την Τουρκία ως θύμα της ελληνικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο.

Είναι προφανής η στοχευμένη προσπάθεια των Τούρκων προκειμένου να αποχωρήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας από τα νησιά μας στο Αιγαίο, προκειμένου να τα καταλάβουν εύκολα.

Οι Τούρκοι ευελπιστούν να γίνει αυτό που έγινε και στην Κύπρο το 1974 στον "ΑΤΤΙΛΑ", όπου νωρίτερα και συγκεκριμένα το 1968 είχαν πετύχει την αποχώρηση της Ελληνικής Μεραρχίας, δυνάμεως 8500 ανδρών, από τη Μεγαλόνησο.

Δείτε φωτογραφίες:


Δείτε το βίντεο:

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top