0
Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της δολοφονίας του ξενοδόχου Ντίμη Κορφιάτη, στη Ζάκυνθο, λίγο καιρό μετά τη δολοφονία της συζύγου του. 

Μία φωτογραφία που βλέπει το φως της δημοσιότητας δείχνει τους δύο δράστες που επιβαίνοντας σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, αναζητούν διέξοδο διαφυγής μετά την δολοφονία το περασμένο καλοκαίρι της συζύγου του επιχειρηματία. Ο εκτελεστής και ο συνεργός του, διέφυγαν απ’ το σημείο με ταχύπλοο σκάφος και πέρασαν απέναντι στην Κυλλήνη.



«Εκτελεστής» σε ρόλο σωματοφύλακα εφοπλιστή

Γι’ αυτήν την δολοφονία ο 58χρονος ξενοδόχος είχε καταθέσει στην εισαγγελία πρωτοδικών Ζακύνθου λεπτομερή αναφορά κατονομάζοντας τον Έλληνα «πληρωμένο» εκτελεστή, που τότε είχε αποσπάσει το ταχύπλοο διαφυγής από μεγάλη οικογένεια εφοπλιστών στην οποία κατά το παρελθόν είχε εργαστεί ως σωματοφύλακας.

Κατονόμασε επίορκο αξιωματικό ως «αρχιμαφιόζο»

Είναι άξιο αναφοράς ότι ο Κορφιάτης που γαζώθηκε την περασμένη Παρασκευή με Καλάσνικοφ σε ισόγειο γραφείο φίλου του στο κέντρο της Ζακύνθου, εγγράφως είχε καταγγείλει στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές ότι η «ντόπια μαφία που δρα στο νησί με εγκέφαλο υπαστυνόμο της Ασφάλειας Ζακύνθου, έχει αναθέσει νέο συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του με τον ίδιο εκτελεστή, όπως εξάλλου είχε συμβεί άλλες δυο φορές στο παρελθόν και πριν την ενέδρα όπου έχασε την ζωή της η σύζυγός του». Βέβαια ο 58χρονος είχε σημάνει σήμα κινδύνου στις αρχές  μετά την δολοφονία 37χρονου μπόντι μπίλντερ που σημειώθηκε στις 22-8-2017. Την δολοφονία διέπραξε ο Α.Κ με καραμπίνα, ήταν φίλος του Ντίμη αλλά είχε  προσωπικές διαφορές με το θύμα  καθώς ο πατέρας του 37χρονου το 1993 είχε σκοτώσει με μαχαίρι τον πατέρα του Α.Κ. Επιπλέον ο ΑΚ, είχε κάνει οικογένεια με την πρώην κοπέλα του αδελφού του 37χρονου. 

Ληστεία με πηλήκιο στον νυν δήμαρχο

Πάντως με κατάθεση που είχε δώσει ο ξενοδόχος είχε προφυλακιστεί και καταδικαστεί σε 20ετή φυλάκιση ο εν λόγω αστυνομικός  της Ασφάλειας, που οργάνωσε την ληστεία των 550.000 ευρώ [19 Απριλίου του 2016], με θύμα τον εισοδηματία Νικήτα Αρετάκη ο οποίος στην πορεία εξελέγη και είναι σήμερα δήμαρχος Ζακύνθου. Σύμφωνα και με τις παλαιότερες έγγραφες αναφορές Κορφιάτη, ο αξιωματικός της Ασφάλειας είχε συστήσει συμμορία με τον 37χρονο μπόντι μπίλντερ και τ’ άλλα δυο αδέλφια του.

Μιλούσε για «συμμορία Ζακύνθου»

«Στις 7 Μαρτίου του 2018 προφυλακίστηκε ο αστυνομικός οποίος για μία δεκαετία γαλούχησε, οργάνωσε και συντήρησε τη δική του ιδιόκτητη πιάτσα των ναρκωτικών η οποία του παρείχε κέρδη μαζί με τον 37χρονο και τα αδέλφια του. Ο υπαστυνόμος στις αρχές του έτους 2015 στέφθηκε αρχηγός στην εγκληματική οργάνωση, σχεδιάζοντας και εκτελώντας από κοινού με συνεργούς Αλβανούς ληστείες, κλοπές, απάτες, απόπειρες ανθρωποκτονίας. Επίσης ο υπαστυνόμος πραγματοποιούσε κλοπές ναρκωτικών από τα κατασχεμένα ναρκωτικά της αστυνομίας διαθέτοντας τα σε τρίτους εθισμένους ναρκομανείς. Δια μέσου του εμπόρου ναρκωτικών βαπτιστικού του, ο αξιωματικός διέπραττε επίσης εκβιασμούς σε νυχτερινά μαγαζιά και έσπρωχνε στα ναρκωτικά ανήλικους. Τα παράνομα αυτά αποκτήματα τα επένδυε σε αγορά ακινήτων, ανέγερσης ακινήτων, στην εταιρεία ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων. Βασικός μάρτυρας κατηγορίας κατά του υπαστυνόμου της Ασφάλειας Ζακύνθου, είμαι εγώ είμαι και ο μόνος που θα καταθέσω την αλήθεια χωρίς κανένα φόβο για την ληστεία των 550.000 ευρώ σε βάρος του Αρετάκη. Μη μπορώντας ο υπαστυνόμος να αντέξει τον εγκλεισμό του στις φυλακές και φοβούμενος ότι θα τον συντρίψω ως μάρτυρας κατηγορίας στο κακουργιοδικείο Πατρών προσέφερε 20.000 ευρώ προκαταβολή στα αδέλφια του 37χρονου αλλά και τον σωματοφύλακα του εφοπλιστή, ώστε εγώ να μην φτάσω ζωντανός στο δικαστήριο που θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου του 2018». 

Η ενέδρα στην Κυλλήνη

Μάλιστα στο σημείο αυτό ο Κορφιάτης παραθέτει και μια αποτυχημένη ενέδρα στην Κυλλήνη αφού γράφει:

«Περί τα τέλη του μηνός Νοεμβρίου 2018 λαμβάνω μία πληροφορία από φίλο των αδελφών-αντιπάλων μου τον οποίο και σας κατονομάζω και με τον οποίο έκαναν μαζί εμπόριο ναρκωτικών. Αυτοί μου είχαν στήσει ενέδρα θανάτου έξω από το λιμάνι Κυλλήνης, με σκοπό να με χτυπήσουν μόλις κατέβω από το καράβι στην πρώτη στροφή μετά το λιμάνι της Κυλλήνης σε μονόδρομο αναγκαστικής κυκλοφορίας, φράζοντας μου το δρόμο με όχημα-προπομπό και γαζώνοντάς με, χρησιμοποιώντας όπλο Καλάσνικοφ. Τα δυο αδέλφια του 37χρονου, -όπως υποστηρίζει ο ξενοδόχος στην αναφορά του- είχαν κάνει μαζί φυλακή με τον σωματοφύλακα του εφοπλιστή στις 7/7/2011 αφού είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση κατηγορούμενοι για ναρκωτικά τοκογλυφία, εκβιασμούς και μαστροπεία. Η δικογραφία μάλιστα σχηματίστηκε από τη διεύθυνση οργανωμένου εγκλήματος της ΓΑΔΑ».

Από το Μαϊάμι με αγάπη

Ο ξενοδόχος πάντως είχε προαναφερθεί και σ’ μια άλλη κατ’ αυτόν απόπειρα δολοφονίας απ’ την ίδια εγκληματική ομάδα, όταν πήγε σε ταξίδι αναψυχής στο Μαϊάμι σε έκθεση σκαφών. Γι’ αυτό το περιστατικό είχε καταθέσει ότι:

«Πήγα στις 13 Ιανουαρίου του 2018  στο Μαϊάμι για να παρακολουθήσω την έκθεση σκαφών που πραγματοποιείται εκεί κάθε χρόνο μαζί με άλλους πέντε συνταξιδιώτες μου. Είχαμε κλείσει εισιτήρια μετ’ επιστροφής αλλά οι αφηρημένοι φίλοι μου έδιναν πληροφορίες για το ταξίδι μέσω Facebook και έτσι οι αντίπαλοί μου γνώριζαν τα πάντα. Ήταν τότε που οργάνωσαν άλλη μία απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον μου με μισθωμένο εκτελεστή τον σωματοφύλακα του εφοπλιστή. Στις 20 Ιανουαρίου του 2018 και στις 11:00 το βράδυ φθάσαμε αεροπορικώς στα Σπάτα. Κάποιες κινήσεις που έβλεπα στο αεροδρόμιο δεν μου άρεσαν καθώς έξω από το χώρο των αφίξεων ήταν ένα ΙΧ μάρκας hyundai με 4 άνδρες να με κοιτούν περίεργα σαν κάποιος να ήθελε να με αναγνωρίσει. Τότε πήρα την απόφαση να καλέσω μεγάλο όχημα μεταφοράς επίσημων προσώπων και να μη χρησιμοποιήσω ταξί».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top