0
Σε περαιτέρω αναβάθμιση προχωρούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θεωρείται ειλημμένη η απόφαση αγοράς τριών ακόμη αμερικανικών ελικοπτέρων τύπου MH-60R Romeo τα οποία θα υπάγονται στο Πολεμικό Ναυτικό.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση είχε προχωρήσει ήδη στην αγορά τεσσάρων τέτοιου τύπου ελικοπτέρων τα οποία χαρακτηρίζονται ως «φονιάδες των υποβρυχίων», τα οποία μας είχαν κοστίσει συνολικά 240 εκατομμύρια ευρώ. Στην εν λόγω σύμβαση υπήρχε η ρήτρα επιλογής τριών επιπλέον ελικοπτέρων, την οποία τώρα ενεργοποιεί η χώρα μας.

Η απόφαση πάρθηκε συνεκτιμώντας τις πληροφορίες ότι το προσεχές διάστημα η γειτονική Τουρκία θα αποκτήσει έξι επιπλέον «αόρατα» υποβρύχια τύπου 214, οπότε με την αφορά εκ μέρους μας των ελικοπτέρων θα χαθεί το πλεονέκτημα που πήγαινε να αποκτήσει η Άγκυρα.

Τα ελικόπτερα MH-60R πέραν του γεγονότος ότι ειδικεύονται στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, έχουν σημαντικότατες δυνατότητες επίσης στο να χτυπούν στόχους επιφανείας, ενώ μπορούν να εκτελέσουν και δευτερεύουσες αποστολές, όπως έρευνας και διάσωσης, διοικητικής μέριμνας, μεταφοράς και εκκένωσης προσωπικού. Διαθέτουν προηγμένα οπλικά και τεχνολογικά συστήματα. Χρησιμοποιούν αισθητήρες και ραντάρ για τον ακριβή εντοπισμό και στόχευση της απειλής και μπορούν να πετούν σε άρα πολύ χαμηλό ύψος από την επιφάνεια της θάλασσας. Επίσης, τα Romeo μπορούν να εκτοξεύουν πυραύλους τύπου NSM (Naval Strike Missiles).

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top