0
Είναι το τραγούδι που αγάπησε περισσότερο από όλα όσα είπε και άκουσε ο Στέλιος Καζαντζίδης. «Αυτού του μεγάλου συνθέτη», είχε πει στον Πάνο Γεραμάνη και… υποκλινόταν.

Το ελληνικό τραγούδι χρωστά πολλά στον Πάνο Γεραμάνη. Αυτόν που ξεκίνησε από το Βασιλικό Εύβοιας -εκεί γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1945- και με την πένα του και τον λόγο του κατέγραψε πολλές ιστορικές στιγμές του τραγουδιού μέχρι το θάνατό του στην Αγιά Πρέβεζας, στις 30 Απριλίου 2005. Ως δημοσιογράφος, παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών, βιογράφος, συγγραφέας και ερευνητής της ιστορίας του σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού, υπήρξε συνομιλητής όλων των μεγάλων μορφών του πενταγράμμου. Μεταξύ αυτών και ο Στέλιος Καζαντζίδης.

Τον Μάρτιο του 1990, Γεραμάνης και Καζαντζίδης συνυπάρχουν στο στούντιο του 2ου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Εκεί όπου κάνει το ξεκίνημά της η θρυλική εκπομπή που παρουσίαζε ο Πάνος Γεραμάνης, «Λαϊκοί Βάρδοι».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, ο Στέλιος Καζαντζίδης μιλά για το τραγούδι που ο ίδιος ξεχωρίζει: «Ε, αυτό, Παναγιώτη, είναι γνωστό, το ’χω πει εκατοντάδες φορές και θα το ξαναπώ. «Η ζωή μου όλη» είναι το τραγούδι που αγάπησα περισσότερο. Του Άκη Πάνου. Αυτού του μεγάλου συνθέτη. Στον οποίο εύχομαι να μην παραδώσει και αυτός τα όπλα όπως εγώ, κι αν μπορεί να συνεχίσει».

Όταν ο Πάνος ο Γεραμάνης του λέει, «κι ένα άλλο τραγούδι σου;», ο Καζαντζίδης απαντά: «Όλα τ’ άλλα μαζί κάνουν το τραγούδι αυτό…».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top