0
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) μελετά την ενσωμάτωση συστήματος αυτοπροστασίας σε άρματα μάχης, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρει στη Βουλή.

Σε απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου με θέμα «Συστήματα αυτοπροστασίας τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης/μεταφοράς προσωπικού», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισημαίνει:

«Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) συμμετέχει ήδη στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Αμυντικής Βιομηχανίας (European Defence Industrial Development Programme – EDIDP), στο οποίο υπάρχει υποπρόγραμμα έρευνας και τεχνολογίας με τίτλο «Nano-modified Composite Materials & Processes for Armor Reinforcing», το οποίο αφορά στη χρήση υλικού νανοτεχνολογίας για την αναβάθμιση της βαλλιστικής παθητικής προστασίας των τεθωρακισμένων οχημάτων. Στο εν λόγω ευρωπαϊκό πρόγραμμα συμμετέχουν και εταιρείες της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Περαιτέρω, το ΓΕΣ έχει ήδη εκδώσει τεχνικές οδηγίες και διαταγές τροποποίησης των ΤΟΜΠ Μ113, ενώ παράλληλα έχει προβεί μέσω πιστώσεων του προϋπολογισμού του, στην κατασκευή – τοποθέτηση μεταλλικών ασπιδίων για την ολόπλευρη προστασία των χειριστών των οπλικών συστημάτων που φέρουν τα συγκεκριμένα οχήματα.

Στο πλαίσιο αναβάθμισης του αρματικού δυναμικού του Στρατού Ξηράς, μελετάται η ενσωμάτωση συστήματος αυτοπροστασίας σε αυτά, πραγματοποιώντας παράλληλα τις απαιτούμενες προκαταρκτικές επαφές με εταιρείες του εξωτερικού.

Σε κάθε περίπτωση, το ΓΕΣ έχει σχεδιάσει την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Στρατού Ξηράς, με βάση τις καταγεγραμμένες επιχειρησιακές απαιτήσεις και οποιαδήποτε λύση εξυπηρετεί τον εν λόγω σχεδιασμό, εξετάζεται και αξιολογείται διεξοδικά, συνεκτιμώντας τις εκάστοτε επιχειρησιακές και οικονομικές συνθήκες».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top