0
Ειδικές δυνάμεις Ελλήνων στην Χίο, μόλις 7,5 χιλ. από την Τουρκία αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, με φόντο ασκήσεις στο ελληνικό νησί.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως η Ελλάδα παραβιάζει την συνθήκη της Λωζάνης με την παρουσία στρατιωτών στην Χίο, μάλιστα τονίζουν την… μικρή απόσταση στην οποία βρίσκεται η Τουρκία (σ.σ. 7,5 χλμ).

Αλήθεια, οι Τούρκοι άραγε φοβούνται μήπως στρατιώτες από την Χίο καταλάβουν την Μικρά Ασία;


Την ίδια ώρα, ότι τα ελληνικά F-35 θα μπορούν να βομβαρδίσουν όπου θέλουν στην Τουρκία, υποστηρίζει σε άρθρο του στo yeniakit.com Τούρκος δημοσιογράφος, ο οποίος επικαλείται την γνώμη ειδικών.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της φιλοκυβερνητικής Γενί Ακίτ Ιμπραήμ Καρατάς, «το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό των F-35 είναι ότι δεν τα βρίσκουν τα ραντάρ».

«Αυτό το αεροπλάνο μοιάζει με πουλί 150 χιλιόμετρα μακριά. Έτσι, για παράδειγμα, ένα ελληνικό F-35 μπορεί να έρθει και να βομβαρδίσει οπουδήποτε εύκολα», αναφέρει.

Ωστόσο, σύμφωνα με γνώμη ειδικού που επικαλείται, «ο βομβαρδισμός του F-35 σημαίνει ότι θα αποκαλυφθεί, και στην περίπτωση αυτή, κυνηγούνται εύκολα από τα τουρκικά F-16 ή τα τουρκικά συστήματα αεροπορικής άμυνας», επειδή τα F-35 δεν είναι μαχητικά.

Έτσι, όπως σημείωνεται, σε αυτήν την περίπτωση, οι Τούρκοι θα έχουν χτυπήσει ένα αεροπλάνο 100 εκατομμυρίων δολαρίων με έναν πύραυλο 1 εκατ.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top