0
Διαψεύδει την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ  συγγενής του άτυχου Ιάσονα του 23χρονου παιδιού που σκοτώθηκε σε τροχαίο έξω από τη Βουλή όταν συγκρούστηκε  με αυτοκίνητο  που είχε παραβιάσει τον κόκκινο σηματοδότη και που ανήκει στην φρουρά της βουλευτού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη.

Το παιδί είναι κλινικά νεκρό και οι γονείς του έχουν πάρει την θαρραλέα απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του.


Η ΕΛ.ΑΣ αναγκάστηκε να προβεί σε ανακοίνωση του τροχαίου δύο ημέρες μετά καθώς το θέμα πήρε διαστάσεις.


Μεταξύ άλλων στην  ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ότι:

«Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες. (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.).», πλην όμως συγγενής του 23χρονου Ιάσονα διαψεύδει ότι τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο  2020mag.gr ο εμπλεκόμενος αστυνομικός και φέρων την ευθύνη για το  τροχαίο, δεν έδωσε καμία απολύτως κατάθεση στην Τροχαία, αντίθετα οι αστυνομικοί της Βουλής αμέσως μετά το δυστύχημα, του άνοιξαν την πύλη και αυτός μπήκε στο χώρο της Βουλής σαν κύριος και εξαφανίστηκε!


Σε ερώτησή για ποιον λόγο ούτε ο οδηγός αλλά ούτε και το υπηρεσιακό όχημα που είναι "χρεωμένο" στην κ. Μπακογιάννη έμειναν στον τόπο του θανατηφόρου τροχαίου, ώστε να δώσουν εξηγήσεις και κατάθεση στην αστυνομία, ο συγγενής του Ιάσονα απαντά διαψεύδοντας πρακτικά την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Ο οδηγός που χτύπησε τον Ιάσονα δεν κατέβηκε απ’ το όχημα και συνέχισε προς την πύλη του γκαράζ όπου και του άνοιξαν αμέσως για να μπει κανονικά μέσα και δεν βγήκε καθόλου για να δει τι έγινε ή να μιλήσει στην τροχαία».

Σε ερώτηση για  τις συνθήκες του τροχαίου το ίδιο συγγενικό πρόσωπο απάντησε λέγοντας:

«Απ΄ όσο ξέρουμε, ο οδηγός πήγαινε να μπει στο γκαράζ της Βουλής. Έστριψε, έκοψε την κυκλοφορία χωρίς να σταματήσει, ο Ιάσονας είχε φύγει με το πράσινο, προσπάθησε να τον αποφύγει κάνοντας έναν ελιγμό αλλά βρήκε στο πίσω μέρος του υπηρεσιακού αυτοκινήτου, εκσφενδονίστηκε από τη μηχανή, του έφυγε το κράνος που φορούσε και τέλος πάντων μετά… τα ξέρουμε λίγο πολύ. Του οδηγού όμως του άνοιξαν την πύλη να μπει μέσα. Είναι μεγάλοι ανθρωπιστές όταν πρόκειται για δικούς τους μάλλον», σημειώνει.

Άρα ο οδηγός γλίτωσε το αυτόφωρο και δεν έχει δώσει ακόμα κάποιες εξηγήσεις; Έχετε κάποια πληροφόρηση; ήταν η αμέσως επόμενες και προφανείς ερωτήσεις μας.

«Όχι, δεν ξέρουμε τίποτα τέτοιο. Καταρχάς κανείς δεν επικοινώνησε άμεσα με την οικογένεια»

Έκκληση της οικογένειας για τον διανομέα και άλλους αυτόπτες μάρτυρες

«Θα ήθελα να παρακαλέσω το παιδί, τον διανομέα που με θάρρος αντιμετώπισε την προκλητική συμπεριφορά της τροχαίας, αλλά και άλλους αυτόπτες μάρτυρες να επικοινωνήσουν με την οικογένεια, ώστε να μην κουκουλωθεί το θέμα», τονίζει ο συγγενής του Ιάσονα.

Να σημειωθεί πως ο αναφερόμενος διανομέας υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του ατυχήματος και που προτίθεται να προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για το ατύχημα. Προηγουμένως έχει δοθεί εντολή να του καταλογιστεί πρόστιμο καθώς δεν φορούσε κράνος.

«έλα, γράψε με, με τόση αστυνομία εδώ πέρα, πέρασε με πράσινο το παιδί και τον τσακίσατε», ακούγεται να λέει ο δικυκλιστής διανομέας που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό, ενώ ο αξιωματούχος της τροχαίας του φωνάζει «Διωξτονα μη λέει χαζομάρες. Εσύ τι είσαι. Ασ’ το "το παιδί, το παιδί", εσύ φοράς το κράνος σου; Άιντε τώρα, σήκω φύγε από εδώ πέρα εξαφανίσου».


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top