0
Την Παρασκευή (19/2), συνεδριάζει ξανά η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, καθώς τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα με την αύξηση κρουσμάτων και τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού προκαλούν εντονότατη ανησυχία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, μετράμε ήδη 495 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού στη χώρα και άλλα 7 της αφρικανικής.

Αυτός είναι και ο λόγος που η παράταση lockdown είναι μέτρο το οποίο οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν ως «αναγκαίο και αναπόφευκτο», με το σενάριο να είναι ένα βήμα πριν την υλοποίηση.

Τα δύο μέτρα που θα εισηγηθούν αύριο, μετά τη συνεδρίασή τους, οι ειδικοί επιστήμονες του υπουργείου Υγείας είναι η παράταση μίας τουλάχιστον εβδομάδας του lockdown στην Αττική αλλά και η χρήση της διπλής μάσκας σε μέρη με έντονο συνωστισμό όπως είναι τα σούπερ μάρκετ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Σύμφωνα με την υποεπιτροπή που δημιουργήθηκε για να μελετήσει το θέμα της διπλής μάσκας και της αποτελεσματικότητας αυτής, με βάση τα πρώτα στοιχεία οι δύο μάσκες εξασφαλίζουν προστασία στο 95%, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα αν η χρήση της θα παρουσιαστεί ως «ισχυρή σύσταση» ή υποχρεωτικό μέτρο.

Το μόνο βέβαιο είναι πως η επιτροπή την υποστηρίζει και θα εισηγηθεί για αυτή.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top