0
«Δεν λησμονούμε τις περσινές έκνομες και αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο τουρκικές ενέργειες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα» σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλος υποδεχόμενος τον Κύπριο ομόλογό του Χαράλαμπο Πετρίδη στο Πεντάγωνο σήμερα σε μια φράση που δεν αρμόζει επισήμως να εκφράζεται καθώς σημαίνει ότι αποδέχτηκε την παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων!

Συγκριμένα παραδέχθηκε ότι: «Δεν λησμονούμε τις περσινές έκνομες και αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο τουρκικές ενέργειες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και στην Αιγιαλίτιδα Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Οι ενέργειες αυτές απαιτούν τη μέγιστη επαγρύπνηση και συνεργασία μας, για τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Είναι η πρώτη φορά που κυβερνητικός αξιωματούχος, μετά τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Κ.Μητσοτάκη, τον αντιναύαρχος ε.α. Π.Διακόπουλο, που παραδέχεται ότι η Τουρκία παραβίασε παρανόμησε και προχώρησε σε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και όχι σε... απλές πλεύσεις του ερευνητικού σκάφους της, Oruc Reis, όπως υποστήριζε όλη η κυβέρνηση τότε.

Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η κυβέρνηση δέχθηκε τις ενέργειες αυτές και δεν αντέδρασε, συνιστά εθνική υποχώρηση και αδυναμία αντίδρασης σε παραβίαση των εθνικών δικαιωμάτων και της εθνικής δικαιοδοσίας από την Τουρκία.

Παρ'όλα αυτά ο Ν.Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι παρακολουθεί «στενά και με μεγάλη ανησυχία την αναθεωρητική στάση της Τουρκίας».
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top