0
Στην τελική ευθεία έχουν φτάσει οι συζητήσεις με τους Ισραηλινούς για την αγορά από την Ελλάδα anti-drone συστημάτων.

Πρόκειται για συστήματα που αχρηστεύουν τα drone ρίχνοντάς τα ή παίρνοντάς τον έλεγχο από τους χειριστές τους.

Όπως μαθαίνουμε οι συζητήσεις με τους Ισραηλινούς πάνε πολύ καλά, με τους Έλληνες επιτελείς να έχουν ενθουσιαστεί από τις δυνατότητες των ισραηλινών συστημάτων που θα… εξαφανίσουν τα τουρκικά Bayraktar από Έβρο, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Γενικότερα οι συζητήσεις με τους Ισραηλινούς έχουν φτάσει σε τελικό στάδιο και για την αγορά από την Αθήνα των ισραηλινών πυραύλων Spike-NLOS.

Η περίπτωση των Spike-NLOS για αποστάσεις έως τα 25.000 μέτρα εξετάζεται θερμά από το ΓΕΣ.

Ήδη οι ισραηλινοί προσφέρουν συμπαραγωγή του συστήματος στην Πολωνία κι εμφανίζονται εξαιρετικά θετικοί για την σύναψη ανάλογης συμφωνίας και με την Ελλάδα.

Τα βλήματα αυτά μπορούν να είναι φορητά σε οχήματα, επιθετικά ελικόπτερα, ταχύπλοα, ενώ διαθέτουν ηλεκτροπτικό σύστημα καθοδήγησης (E/O) ή σύστημα καθοδήγησης οπτικών ινών (F/O) και μπορούν να βάλουν κατά αρμάτων και κατά στόχων επιφανείας.

«Αιτία πολέμου η επέκταση των χωρικών υδάτων στην Κρήτη!»

Οι Τούρκοι βλέπουν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα για αυτούς και απειλούν συνεχώς την Ελλάδα. Δηλώνουν έτοιμοι για… σύγκρουση στο αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια όποτε το επιθυμεί σε Ιόνιο, Αιγαίο και Κρήτη.

Όπως αναμενόταν ο Τούρκοι ανακάλυψαν «…αιτία πολέμου για την πρόθεση επέκτασης των χωρικών υδάτων στην Κρήτη από την Ελλάδα!», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

 






loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top