0
Σε απελπισία οι Καλύμνιοι ψαράδες στα Ίμια, καθώς πληθαίνουν οι προκλήσεις από του Τούρκους.

Σήμερα Πέμπτη μία τουρκική ακταιωρός, Kaan 29 Class CG Boats, με “στοιχεία 101” ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς πέρασε από το ελληνικό αλιευτικό σε «απόσταση αναπνοής» από την πλώρη του!

Η τουρκική ακταιωρό είναι κλάσης Kaan 29 Class CG Boats, τουρκικής κατασκευής, 97 τόνων εκτοπίσματος και ικανότητα μέγιστης ταχύτητας 47 κόμβων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή βρισκόταν και περιπολικό σκάφος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που προσπάθησε να εκδιώξει την τουρκική ακταιωρό.

Στο βίντεο που ακολουθεί από τη σημερινή πρόκληση, καταγράφεται με σαφήνεια η προκλητικότητα αλλά και η επικινδυνότητα των τουρκικών ενεργειών που προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση των Καλύμνιων ψαράδων και τα “γαλλικά” κατά των Τούρκων.

Όπως μεταδίδει η Δημοκρατική της Ρόδου, τα τουρκικά σκάφη ακτοφυλακής συνεχίζουν τις προκλήσεις τους με επικίνδυνους ελιγμούς που πραγματοποιούν δημιουργώντας προβλήματα στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, καταστρέφουν αλιευτικά εργαλεία, ενώ οι ενέργειες τους εγκυμονούν και τον κίνδυνο προκλήσεως ακόμη και θερμού επεισοδίου με σκάφη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Δείτε το βίντεο του Kalimnos news: 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top