0
Οι χειρισμοί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποδεικνύεται ότι οδηγούν την Τουρκία σε αδιέξοδο. Σε όλα τα επίπεδα, με ένα από αυτά να είναι ο τουρκικός στρατός. 
To ηθικό πλέον βρίσκεται τάρταρα και αυτό μας το επιβεβαιώνουν πλέον και τουρκικές πηγές.

Είναι γεγονός πλέον η βαθιά κρίση και το μη αξιόμαχο των τουρκικών δυνάμεων που τόσο ηχηρά διαφημίζει η Άγκυρα (για ψυχολογικούς λόγους).

Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εκδίωξη άνω των 20.000 Τούρκων στρατιωτικών όλων των βαθμίδων, οι οποίοι αποτελούν αριθμητικά ένα ολόκληρο σώμα στρατού.

Οι μισοί από τους στρατηγούς, τους ναυάρχους και τους ανώτερους αξιωματικούς, έχουν αποταχτεί και φυλακιστεί από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Δεν υπάρχουν πλέον ικανοί αξιωματικοί κατώτεροι και ανώτεροι σε ικανό αριθμό στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Οι περισσότεροι Τούρκου πιλότοι αποτάχτηκαν και η τουρκική πολεμική αεροπορία κάνει “εισαγωγή” Πακιστανών και αποστράτων για να καλύψει τα κενά της.

Η τουρκική Αεροπορία έχασε 265 από τους 400 πιλότους της με αποτέλεσμα ο λόγος πιλότου προς αεροσκάφος να πέσει από το 2 στο 0,8. Και οι πιλότοι δεν είναι εύκολο να εκπαιδευτούν.

«Δεν είναι δυνατή ούτε περιγραφή ούτε επιδιόρθωση της ζημίας στις τουρκικές δυνάμεις», δηλώνουν τουρκικές πηγές.

Ο Ερντογάν έχει θέσει σε εφαρμογή ένα ευρύ σχέδιο εκκαθαρίσεων, φυλακίζοντας, απολύοντας και θέτοντας σε διαθεσιμότητα δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικούς έχει χάσει την επιρροή και την αξιοπιστία του.

Το χάος στον στρατό συμβολίζει όχι μόνο την προσπάθεια να ενισχυθεί η εξουσία του στη χώρα με την βοήθεια μιας κάστα αξιωματικών που δεν θέλουν ούτε να ακούν για την δύση.

Επίσης το ψυχολογικό πλήγμα στον τουρκικό στρατό είναι τεράστιο και από τις απώλειες στον πόλεμο με τους Κούρδους. Προχθές αναφέρθηκε ότι 1005 Τούρκοι στρατιωτικοί έχασαν την ζωή τους σε μάχες με το ΡΚΚ για το 2020, ενώ πηγές εντός Τουρκίας εμφανίζουν ένα κράτος το οποίο εμφανίζεται κατακερματισμένο.

Πληροφορίες φέρουν την τουρκική ισλαμική ελίτ να φοβάται συνεχώς την περίπτωση πρόκλησης νέου πραξικοπήματος, για αυτό και διεξάγονται αμφιβόλου ποιότητας επιχειρήσεις και συλλήψεις, εγκαθιστώντας ένα τρομερό κλίμα τρόμου εντός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και της τουρκικής κοινωνίας.

Κανένα στρατιωτικός σχηματισμός από την αρχαιότητα έως σήμερα δεν μπορεί για μεγάλο χρονικό διάστημα να εκτελεί τα καθήκοντα του με τον “βούρδουλα” και την τιμωρία συνεχώς.

Το έτερο που εξάγεται ως συμπέρασμα από όλα αυτά, είναι το γεγονός της βαθιάς διαίρεσης του τουρκικού λαού λόγω του στυγνού καθεστώτος του Ερντογάν, που απειλεί την Ελλάδα στην Α.Μεσόγειο, ενώ είναι σίγουρο ότι η οργάνωση Γκιουλέν αλλά και άλλες οργανώσεις παρόμοιου τύπου έχουν πολλαπλασιαστεί στην Τουρκία και όλα είναι πλέον θέμα χρόνου.

Δεν δύναται να επιβιώσει ο ψευδοσουλτάνος αν δεν υλοποιεί συνεχώς εκστρατείες και δεν προβάλει παλικαρισμούς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της περιοχής.

Για αυτό πολλές φορές τα τουρκικά ΜΜΕ προβάλουν επιδεικτικά το αξιόμαχο και την ισχύ δήθεν πυρός που διαθέτουν, τόσο σε μέσα, όσο και σε εξειδικευμένο προσωπικό στις ειδικές επιχειρήσεις, μόνο που η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική τείνοντας να θυμίζει την Βόρεια Κορέα του δικτάτορα Κιμ γιονγκ ουν.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top