0
Πολλά ερωτήματα δημιουργούν τα όσα αποκάλυψε ο Καθηγητής και Διευθυντής Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, καθώς σύμφωνα με όσα είπε υπάρχουν φάρμακα για τον κορωνοϊό. 

«Γι' αυτή την περίοδο το εμβόλιο δεν έχει καμία σημασία. Τα εμβόλια θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε για το επόμενο ίσως κύμα που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο», είπε ο καθηγητής Κούβελας για τα εμβόλια για τον κορωνοϊό. 

«Γι' αυτή την χρονική στιγμή η μόνη λύση θα ήταν να έρθει το αντίσωμα το οποίο θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τους νοσούντες, γιατί απ' αυτούς θα καταρρεύσει το ΕΣΥ», πρόσθεσε ο Κουβέλας. 

Ενώ στη συνέχεια τόνισε πως «η μοναδική λύση για τώρα είναι το φάρμακο». Προσθέτοντας παράλληλα πως «το φάρμακο προχώρησε πιο γρήγορα από το εμβόλιο, πήρε άδεια από τις 10 Νοεμβρίου». 

Να αναφέρουμε ότι ο καθηγητής Κούβελας αναφέρεται στο φάρμακο αντισωμάτων της Lilly. 

Ο καθηγητής Κούβελας ερωτήθηκε για ποιο λόγο δεν αναφέρεται το φάρμακο, αλλά όλες οι κυβερνήσεις επιμένουν στα εμβόλια τόνισε χαρακτηριστικά πως

«εγώ δεν θα έπαιρνα αυτή την απόφαση». Μάλιστα παρομοίασε και το γεγονός με την αγορά φρεγατών, υποστηρίζοντας πως γίνεται μεγάλος ντόρος για το από που θα πάρουμε φρεγάτες, «εγώ δεν είμαι πολιτικός, δεν ξέρω πως παίρνονται οι αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά. 

Στη συνέχεια ο κ. Κούβελας πρόσθεσε πως «το φάρμακο είναι αυτό που άμεσα χρειαζόμαστε, το εμβόλιο θα το χρειαστούμε εάν υπάρξει κύμα». 

Ενώ σύγκρινε και τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει το lockdown στην οικονομία, υποστηρίζοντας πως «με 10-15 εκατομμύρια λύνουμε το πρόβλημα μας, το lockdown μας κοστίζει 5 δις τον μήνα». 

Μεγάλα ερωτήματα δημιουργούν αυτές οι αποκαλύψεις, καθώς ο κορωνοϊός θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί με ένα φάρμακο (να θυμίσουμε πως και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ξεπέρασε τον κορωνοϊό με αυτό τον τρόπο). 

Παρόλα αυτά οι κυβερνήσεις επιμένουν στα εμβόλια, τα οποία όποτε και αν έρθουν, αλλά και στις μάσκες τις οποίες τις είχε χαρακτηρίσει ο Έλληνας πρωθυπουργός ως «το εμβόλιο πριν το εμβόλιο». 

Δείτε όσα ειπώθηκαν σε εκπομπή:




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top