0
Όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει «συμβολικός εμβολιασμός». Κάτι που μοιάζει με εμβολιασμό αλλά δεν είναι απαραίτητα καθαυτός εμβολιασμός. 

Απαραίτητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι έγινε ή δεν έγινε. Αυτό ας το πουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι γιατροί, τους οποίους εμπιστευόμαστε αλλά δεν ακούμε να ομιλούν τούτες τις ώρες, πλην διαφόρων θεωρητικών απόψεων, πάνω στο εμβόλιο. “Ότι είναι καλό, ότι θα μας δώσει ελευθερία κλπ¨.

 Ο πολυσυζητημένος εμβολιασμός των πολιτικών, λοιπόν, απλώς, τον συμβολίζει.

Άρα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Μητσοτάκης για παράδειγμα και οι υπόλοιποι καθηγητάδες και πολιτικοί μπορεί να πήραν το «placebo»  και να συμμετείχαν ως εθελοντές στα δοκιμαστικά των φαρμακοβιομηχανιών. Ή να «έδωσε το παράδειγμα» με φυσιολογικό ορό. Η σκέψη, άλλωστε, των κυβερνώντων ήταν να «εμβολιαστούν» και να πείσουν τους πολίτες να κάνουν το ίδιο. Το ενσταντανέ της νοσηλεύτριας που βάζει τη βελόνα σε φυσιολογικό ορό και μετά στο μπράτσο το Μητσοτάκη, δεν έμεινε απαρατήρητο, και φούντωσε τα σενάρια περί …«Φορντ» και εμβολιασμού με …αλατόνερο!

Βγήκε λοιπόν η Ελένη Πέτρακα, με την ιδιότητα της «Νοσηλεύτριας και της Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού» και όχι της γενικής συντονίστριας Πειραιά & Νήσων της ΝΔ να μάς πει με αυστηρό ύφος επαρχιακής δασκαλίτσας, ότι «έχουμε μαύρα μεσάνυχτα» που της θίξαμε τον Πρωθυπουργό που της έδωσε θεσούλα. Την πείραξε που ο κόσμος έχει αμφιβολίες. Γράφει μεταξύ άλλων:

«Ξεκίνησαν οι πρώτοι συμβολικοί εμβολιασμοί στην Ελλάδα […]. Λίγο αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους θεωρίες που ήθελαν τον πρωθυπουργό να έχει λάβει “απλό φυσιολογικό ορό”. Η αστήρικτη θεωρία προκάλεσε την έντονη αντίδραση των επαγγελματιών υγείας. Διαβάζω και δε ξέρω πραγματικά από που να το ξεκινήσω: “έκανε ο πρωθυπουργός αντί για εμβόλιο φυσιολογικό ορό” λένε αυτοί ορμώμενοι από τη φωτογραφία που η Νοσηλεύτρια κάνει αναρρόφηση από μια αμπούλα φυσιολογικού όρου με σύριγγα. True story: Πολλά φάρμακα για να διαλυθούν και να αναμειχθούν πρέπει να προστεθεί στο φιαλίδιο διαλύτης ή αλλιώς φυσιολογικός όρος. 

Η τελική αναρρόφηση των ml είναι το αραιωμένο φάρμακο που θα γίνει υποδόρια ή ενδομυϊκά στους εμβολιαζόμενους ανάλογα με τις οδηγίες των φαρμάκων […] Ο Πρωθυπουργός έκανε το εμβόλιο. Η δημοκρατία μας όμως επιτρέπει σε όλους ελεύθερη βούληση. […] Όσοι δεν γνωρίζετε τη μεθοδολογία της διάλυσης και της χορήγησης φαρμάκων είναι απολύτως λογικό να έχετε μαύρα μεσάνυχτα».

Η αλήθεια είναι ότι όντως η νοσοκόμα που έκανε εμβόλιο στον Πρωθυπουργό, κρατούσε μπουκάλι με αλατούχο διάλειμμα, φυσιολογικό ορό δηλαδή, διότι έτσι υπαγορεύει η Pfizer. Σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του φιαλιδίου, το εμβόλιο αφού μείνει εκτός ψυγείου για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, διαλύεται σε φυσιολογικό ορό 1,8 ML.

Εμείς, μπορούμε να σκεφτούμε ότι στις κλινικές δοκιμές που ουσιαστικά μάς κάνουν οι φαρμακοβιομηχανίες (αφού η έρευνα τους τυπικά τελειώνει το 2023 βάσει σχεδιαγραμμάτων των ίδιων των εταιρειών) οι πολιτικοί ενδέχεται να κάνουν το placebo. Επίσης, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν σε 17 έως 21 ημέρες από την ημέρα που έκαναν την πρώτη δόση, δηλαδή γύρω από τις 16 Ιανουαρίου θα κάνουν τη δεύτερη δόση όπως πρέπει.

Για να γίνει έγκυρη χορήγηση του εμβολίου BNT162b της Pfizer, η 2η δόση πρέπει να χορηγηθεί την 17-21 μέρα από την πρώτη, όπως διαβάζουμε στις οδηγίες από το CDC. Σημειώνουμε, λοιπόν, την ημερομηνία και αναμένουμε.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top