0
Τη ζωή τους έχασαν δύο εθελοντές που έκαναν το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά του κορωνοϊού, στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που δημοσίευσε η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών στις ΗΠΑ πέθαναν έξι άτομα.

Όπως διευκρινίζει σε πίνακα, οι δύο από τους έξι εθελοντές είχαν κάνει το εμβόλιο και οι άλλοι είχαν λάβει το placebo φάρμακο.


Και οι δύο εθελοντές που έκαναν το εμβόλιο ήταν άνω των 55 ετών, σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα. Ο ένας από τους δύο εμφάνισε καρδιακή ανακοπή, 60 ημέρες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου, ενώ έχασε τη ζωή του τρεις ημέρες αργότερα.


Ο άλλος ασθενής, ο οποίος ήταν παχύσαρκος και έπασχε από προϋπάρχουσα αθηροσκλήρωση πέθανε από αρτηριοσκλήρωση τρεις ημέρες μετά τη λήψη του πρώτου εμβολιασμού.

Να σημειώσουμε πως στις δοκιμές του εμβολίου πήραν συνολικά μέρος 37.796 εθελοντές. Από αυτούς, στους 18.904 χορηγήθηκε το εμβόλιο και στους 18.892 χορηγήθηκε φάρμακο placebo.

Το συγκεκριμένο εύρημα είναι ένα από τα πολλά σημαντικά νέα που παρουσιάζονται στο ενημερωτικό υλικό, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 100 σελίδες αναλύσεων δεδομένων από την FDA και από την Pfizer.

Ανησυχία προκάλεσε η προειδοποίηση της βρετανικής κυβέρνησης ότι «Οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να λαμβάνουν το εμβόλιο της Pfizer και οι γυναίκες γενικά θα πρέπει να αποφεύγουν να μείνουν έγκυες έως τουλάχιστον δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό», σύμφωνα όσα έγραψε και ο The Independent.
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, «Τα εμβόλια mRNA (σ.σ.: της Pfizer) είναι ολοκαίνουργια, πειραματική τεχνολογία και  οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις είναι εντελώς άγνωστες . Ότι δεν γνωρίζουμε εάν αυτό το εμβόλιο θα μπορούσε να προκαλέσει υπογονιμότητα (σ.σ.: στείρωση) είναι ένα σημαντικό ζήτημα.
Τα εμβόλια που δεν έχουν μελετηθεί επί αρκετό καιρό ενέχουν σοβαρό κίνδυνο να προκαλέσουν «χειρότερη αντίδραση στον ιό» όπως αναφέρει το Reuters

Αυτός ο ιός έχει ποσοστό επιβίωσης 99,5% για άτομα κάτω των 70 ετών,  σύμφωνα με την εκτίμηση του CDC.



Τι γίνεται όμως αν το εμβόλιο «αντιδρά» όπως συνέβη με τη γρίπη των χοίρων; 

Η απάντηση στο παρακάτω βίντεο:






Ο Δρ Mike Yeadon έχει πτυχίο βιοχημείας και τοξικολογίας και διδακτορικό στην ερευνητική φαρμακολογία.

Έχει περάσει πάνω από 30 χρόνια στην έρευνα νέων φαρμάκων σε μερικές από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμου, αφήνοντας την Pfizer το 2011 ως Αντιπρόεδρος & Επικεφαλής Επιστήμονας για Αλλεργίες & Αναπνευστική. Αυτή ήταν η πιο ανώτερη ερευνητική θέση σε αυτόν τον τομέα στο Pfizer.

Από τότε που έφυγε από την Pfizer, ο Δρ Yeadon ίδρυσε τη δική του εταιρεία βιοτεχνολογίας, Ziarco, η οποία πωλήθηκε στη μεγαλύτερη εταιρεία ναρκωτικών στον κόσμο, Novartis, το 2017.



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top