0
Παρεμβάσεις ενάντια “στην ολοένα και εντονότερη παρουσία του στρατού”-όπως αναφέρουν-πραγματοποίησε η οργάνωση “Αναρχικές/οί για την κοινωνική και ταξική επανάσταση (Acte)” τις προηγούμενες μέρες σε στρατόπεδα και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα πέταξαν τρικάκια στα στρατόπεδα ''Τχη (ΠΖ) Βελισσαρίου Ιωάννη'' και ''Πηλίκα Ιωάννη'' στην Χαλκίδα, ενώ μοίρασαν και κείμενο στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας.

Στο εν λόγω κείμενο καλούν μεταξύ άλλων “να μην συνηθίσουμε την παρουσία του στρατού” και συσχετίζουν την διαμαρτυρία τους με την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας.

“Τα μέτρα προστασίας που διατείνονται οι κυρίαρχοι αποτελούν επί της ουσίας στρατιωτικοποιημένες εμπνεύσεις διαχείρισης πληθυσμών από τη μια, ενώ παράλληλα στρώνουν το δρόμο για την επόμενη καπιταλιστική και εξουσιαστική επέλαση. Σ`αυτά τα πλαίσια, τις τελευταίες μέρες στην Δ. Αττική η παρουσία του στρατού είναι εντατικοποιημένη. Πλέον η διαχείριση της Covid-19 εμπεριέχει στο πλάνο της την συνεισφορά του στρατού, διαμορφώνοντας ακόμα περισσότερο τους όρους της δυστοπίας που ζούμε. Το βάπτισμα του στρατού ως σωτήρα και ευεργέτη στοχεύει στην κοινωνική νομιμοποίησή του” τονίζουν.

Ισχυρίζονται επίσης πως με την τακτικότερη παρουσία του Στρατού επιχειρείται “να προσδώσουν ένα κοινωνικό πρόσωπο στον στρατό, που θα αυξήσει την κοινωνική επιρροή του. Ειδικά σε μια συγκυρία μεγάλης έντασης στον ανταγωνισμό ελληνικού και τούρκικου κράτους, μεγάλων στρατιωτικών εξοπλισμών και αύξησης της θητείας, είναι κομβικό να υπάρχει συμπάθεια προς τις ένοπλες δυνάμεις”..

Ωστόσο στηλιτεύουν τον Στρατό λέγοντας πως “στερεί σε όσους μπαίνουν στις τάξεις του την ελευθερία, την κριτική σκέψη και την αυτόβουλη δράση (...) Προτάσσει την ιεραρχία και την τυφλή υποταγή, την πατριαρχία και τους έμφυλους διαχωρισμούς. Προωθεί το μίσος για τους από τα κάτω που έτυχε να γεννηθούν από την άλλη πλευρά των συνόρων. Κυνηγάει, και δολοφονεί μετανάστριες και μετανάστες στον Έβρο και στο Αιγαίο. Επιχειρεί να ”ενώσει” πλούσιους και φτωχούς κάτω από την ταμπέλα της πατρίδας, προσπαθώντας να αποκρύψει τις ταξικές ανισότητες”.

Το κείμενο κλείνει με προτροπή: “Επίθεση στα κράτη και τους στρατούς”!

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top