0
Οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό, αρχίζουν την Κυριακή (27/12), Υπάρχουν ήδη λίστες που καθορίζουν ποιοι και πότε θα πρέπει να εμβολιαστούν. 

Οι λίστες περιλαμβάνουν και τις Ένοπλες Δυνάμεις και αναφερόμαστε στα υψηλά κλιμάκια της ηγεσίας αν και αυτό που θα πρέπει να απασχολεί πρωτίστως είναι πότε θα υπάρξουν μαζικοί εμβολιασμοί στο προσωπικό τους.

Έχοντας όμως περιορισμένο αριθμό δόσεων ο εμβολιασμός θα περιοριστεί για όσους υπηρετούν σε θέσει κλειδιά των ΕΔ.

Με αυτό το δεδομένο προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι στη λίστα των ΕΔ, περιλαμβάνονται Αρχηγοί και Υπαρχηγοί Γενικών Επιτελείων, αλλά όχι ο Αρχηγός Στόλου και ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας! Δηλαδή οι δύο αξιωματικοί που θα κληθούν ,αν ποτέ χρειαστεί, να κάνουν επιχειρήσεις!

Μήπως θα πρέπει να ξαναδούν τη λίστα;

“Ο εμβολιασμός δεν είναι σόου”

Ο Βασίλης Σκουρής γράφει στο ieidiseis.gr για τον κίνδυνο να γίνει και  το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, ένα επικοινωνιακό σόου:

Πολύ περισσότερο που ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου εξοργίζει μέρος των πολιτών και ενδέχεται να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα για την επιτυχία του εμβολιασμού σε σχέση με αυτά που επιδιώκονται. Ας θυμηθούν κάποιοι το δημοψήφισμα του 2015, που κάθε πολιτικός του παλαιού πολιτικού συστήματος που έβγαινε και έκανε δήλωση υπέρ του ναι, τόσο πλήθαιναν ψήφοι προς το όχι.

Αντί της μετατροπής του εμβολιασμού σε επικοινωνιακό σόου –κάτι που, δυστυχώς, δεν δείχνει να αποφεύγεται- οι αρμόδιοι οφείλουν να συνειδητοποιήσουν, μεταξύ των άλλων:

-Το εμβόλιο δεν αρκεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί να συνεχίσουμε και την εφαρμογή και πολλών άλλων μέτρων, για να αποφευχθούν χειρότερες καταστάσεις. Πολύ περισσότερο που οι δόσεις των εμβολίων είναι πολύ λιγότερες από αυτές που (σκοπίμως;) προπαγάνδιζε η κυβέρνηση, καλλιεργώντας και σε αυτή την περίπτωση την αμεριμνησία-και, συνεπώς, ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την όποια κανονικότητα να είναι πολύ μεγαλύτερος.

-Δεν πρέπει να χαμηλώνουμε τα υγειονομικά στάνταρς για να εξυπηρετήσουμε άλλους σκοπούς. Και αναφερόμαστε εδώ σε μια φράση του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε νοσοκομείο της Κεντρικής Ελλάδας, που άφησε να εννοηθεί πως η ανοσία της αγέλης επιτυγχάνεται με 50% -ενώ έως τώρα όλοι μιλούν για ποσοστό 50%. Αρκετά πληρώσαμε τους πειραματισμούς μετά την –επιτυχημένη- πρώτη φάση της καραντίνας.

-Η αντιμετώπιση όλων όσων εμφανίζονται «αρνητές των εμβολίων», μεταξύ αυτών και όσων εκφράζουν υπαρκτά ερωτηματικά, με απαξιωτικό τρόπο, μόνο ζημιά κάνει στην επιχείρηση του εμβολιασμού. Άλλωστε, το να χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου «άριστο» και όποιον διαφωνεί μαζί σου, έστω και για το εμβόλιο, «ψεκασμένο» ε, δεν είναι και πράξη …αριστείας!

-Η έλευση του εμβολίου δεν πρέπει να αποτελέσει μια νέα δικαιολογία για να μην γίνουν αυτά που για ιδεοληπτικούς λόγους η κυβέρνηση αρνείται να κάνει, αν και όλοι γνωρίζουμε πόσο απαραίτητο είναι να γίνουν: Προσλήψεις μόνιμο προσωπικού στα νοσοκομεία, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αγορά νέων λεωφορείων και προσλήψεων οδηγών στα αστικά λεωφορεία, πολλαπλασιασμό και συνταγογράφηση των τεστ, ουσιαστικά μέτρα στους χώρους δουλειάς και στις δομές και πολλά άλλα.

Επί των δράσεων που απαιτούνται σε άλλους τομείς, όπως η οικονομία και η υγεία, θα επανέλθουμε με νεότερο θέμα μας.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top