0
Ο κορωνοϊός φαίνεται πως έδωσε την ευκαιρία στο σύστημα για να κτυπάει ανελέητα του πολίτες και να τους επιβάλλει δυσάρεστες καταστάσεις.

Ένας από τους κορυφαίους καθηγητές επιδημιολογίας στη Βρετανία, ο Τζόναθαν Βαν-Ταμ, «απείλησε» ότι οι μάσκες μπορεί να είναι απαραίτητες ακόμα και για χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής εκτίμησε ότι θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια μέχρι οι Βρετανοί να αποχωριστούν τις μάσκες και τα αντισηπτικά από την καθημερινότητά τους.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι τα μεγάλα πάρτι δεν θα είναι δυνατά ακόμη και λίγο μετά την κυκλοφορία του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ο Βαν-Ταμ παρευρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον, τονίζοντας ότι ο κορωνοϊός θα μπορούσε με τον καιρό και με τους εμβολιασμούς να λάβει τον χαρακτήρα του εποχικού ιού.

Σημειώνεται ότι ο Τζόνσον διαβεβαίωσε τους Βρετανούς ότι το εμβόλιο πληροί τις αυστηρότερες απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας και ότι προτεραιότητα στον εμβολιασμό θα έχουν οι ηλικιωμένοι στα κέντρα φροντίδας, οι υγειονομικοί και κοινωνικοί λειτουργοί, καθώς και οι όσοι είναι κλινικά ευάλωτοι.

H Βρετανία έγινε την Τετάρτη η πρώτη δυτική χώρα που εγκρίνει ένα εμβόλιο κατά της covid-19, πριν τις ΗΠΑ και την ΕΕ, αφού η βρετανική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων ενέκρινε σε χρόνο ρεκόρ το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech για έκτακτη χρήση.

Η χορήγηση του εμβολίου θα ξεκινήσει από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

«Η κυβέρνηση δέχθηκε σήμερα τη σύσταση της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για χρήση», ανακοινώθηκε σήμερα.

«Προφανώς είμαι απολύτως ενθουσιασμένος από τα νέα, πολύ περήφανος που η Βρετανία θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα έχει ένα κλινικά εγκεκριμένο εμβόλιο», δήλωσε από την πλευρά του ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top