0
Στη δημιουργία νέων θέσεων τάφων στο Β’ κοιμητήριο Σερρών προχώρησαν οι δημοτικές αρχές, οι οποίες φαίνεται πως προετοιμάζονται για τα χειρότερα ελέω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το κανάλι «Επιλογές», έχουν ανοίξει 35 νέοι χώροι ταφής, ενώ αν κριθεί αναγκαίο μπορεί να δημιουργηθεί και επιπλέον χώρος. Μια εξέλιξη που «διασπείρει» την ανησυχία στους πολίτες για ενδεχόμενη αύξηση των θανάτων από COVID-19 στην περιοχή.

«Αυτό αποδίδεται στο ότι ο δήμος θα πρέπει να έχει την υποδομή να καλύψει αυξημένες ανάγκες ταφής που ενδεχομένως να δημιουργηθούν στο μέλλον», επισημαίνουν πάντως οι αρμόδιοι, οι οποίοι δεν επιθυμούν να πανικοβάλουν τον κόσμο.


Σημειώνεται ότι οι θανόντες για τους οποίους στη ληξιαρχική πράξη ή στο πιστοποιητικό θανάτου αναγράφεται ως αιτία θανάτου η COVID-19 ή άλλα λοιμώδη νοσήματα που υπάγονται στο διεθνή υγειονομικό κανονισμό, ενταφιάζονται με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα. Στις Σέρρες έχει έτσι οριστεί τα θύματα του κορονοϊού να ενταφιάζονται στο Β’ κοιμητήριο.

Οι Σέρρες, δέχθηκαν πολλούς επισκέπτες από τη Θεσσαλονίκη που αναζητούσαν νυχτερινή έξοδο, μετά το lockdown που επιβλήθηκε στην πόλη, ενώ κρίθηκε αναγκαία η αναστολή λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων που κάλυπταν τις ανάγκες 13 χωριών, προκειμένου οι γιατροί να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες που δημιούργησε η επέλαση του κορονοϊού στο νοσοκομείο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top